Fodrászként nem akarok elvállalni egy rákos beteget. Gonosz vagyok?
A lánya járt nálam vagy kétszer. Most bejelentette magát és az épp kemoterápia alatt álló édesanyját,akinek már elkezdett hullani a haja.
Nekem lelkileg nincs szükségem egy ilyen teherre. Soha nem járt még nálam,gondolom előtte volt fodrásza.
Nem akarom ezt magamra vállalni,de nem tudom hogyan mondjak nemet,hogy ne legyek szívtelen.
Én megértelek, na nem a “jajj-terhes-vagyok-mostaztán-rózsaszín-buborékban-kell-élnem”-részt, hanem a “nem-kötelességem/dolgom-vadidegenek-problémáival-foglalkozni”-részt. Aki írta, hogy ő nem beszélgetne idegenekkel erről, az oké, csak mostmár a lány válasz-SMS-e bizonyítja, hogy itt nem ez lenne a helyzet; simán, kéretlenül, erőszakosan a kérdező “arcába lett nyomva” az információ (és a teher), amire rohadtul nem volt kíváncsi, és semmilyen szempontból sem releváns... és ez még csak az eleje...
Szóval én teljesen megértelek, ha úgy érzed, te ezt nem akarod/nem bírod, akkor ne vállald el.
Azon a válaszadón meg nem győzök csodálkozni, aki itt “empátiahiányt” emleget, miközben látványosan ő maga tanúsítja ugyanezt a kérdezővel szemben... :/
Szia!
Én speciel azzal értek egyet aki azt írta, hogy vállald el sőt eszedbe se jusson pénzt elfogadni.
Sajnos bármikor bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe és ilyenkor nem csak a családtól hanem mindenkitől kell a támogatás a pozítív hozzáállás legyen az akár a fodrász is! Elsősorban önzetlen segítőkész ember légy itt most talán másodlagos a hajvágás!
Mér egy gondolat, egy szintén fodrásztól jelen esetben tőlem. A visszajáró vendégek megnyílnak előttem is dicsekednek vagy éppen panaszkodnak elmondják a bánatukat, de tudod szerintem picit etikátlan dolog mindezt felvinni egy netes fórumra és ott megvitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!