Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fodrászként nem akarok elválla...

Fodrászként nem akarok elvállalni egy rákos beteget. Gonosz vagyok?

Figyelt kérdés

A lánya járt nálam vagy kétszer. Most bejelentette magát és az épp kemoterápia alatt álló édesanyját,akinek már elkezdett hullani a haja.

Nekem lelkileg nincs szükségem egy ilyen teherre. Soha nem járt még nálam,gondolom előtte volt fodrásza.

Nem akarom ezt magamra vállalni,de nem tudom hogyan mondjak nemet,hogy ne legyek szívtelen.

2018. szept. 17. 07:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok hogy döntöttél, majd írd meg.
2018. szept. 17. 09:52
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

Te egy gonosz, velejéig romlott ember vagy.

Én is eltemettem rákban meghalt apámat, nagyszüleimet, sőt a szerelmemet is, pár év leforgása alatt!

Sőt, magam is rákos vagyok, 38 évesen, a fodrászomat is súlyos emberi tragédiák érték, mégis elvállalt, előtte pedig nem hozzá jártam.

Amúgy sosem panaszkodom, nem beszélek a betegségekről másoknak,pedig valamivel nagyobb a bajom, mint egy vetélés!

Ne felejtsd el, te is lehetsz rákos!

2018. szept. 17. 09:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A karma meggyőzőtt? Lesz még bajod az életben.
2018. szept. 17. 10:00
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Aki fodrászhoz jár, nincs olyan rosszul, mint egy haldokló. Anyukámat veszítettem el így. Nem kell szerintem ettől félned. Plusz úgy is tudod, hogy rákos, nem fog meglepni.

De ha le akarod mondani, akkor javasolj valaki mást nekik, mivel te hosszabb szabadságra fogsz menni.

2018. szept. 17. 10:06
 15/23 A kérdező kommentje:

Írtam a lányának,hogy időpontot egyeztessünk és jött is a válasz.

"Szia, az nem jo, mert megyünk az onkológiára. Ha addig kiengedik az osztályról. Tegnap,bent fogták a kórházban, mért vért kell kapnia"

Ennyit arról,hogy nem terhelnek a problémájukkal.Írhatta volna,hogy az anyukájanak most nem jó.

Leírom újra,hogy az anyuka nem az én vendégem. A közel 60 éve alatt más vágta a haját. Van olyan beteg vendégem,aki nálam küzdötte végig a betegségét és szerencsére jól van és túl élte,az teljesen más. Olyan is van,aki eltemette a 20 éves fiát. Ahol tudtam segítettem vigasszal,tanáccsal.Nem akarok idegenek problémájával foglalkozni. Az én vendégeim sem tudtak róla,hogy elment a baba,nem hiszem,hogy erről beszélnem kellett volna velük.Nem vagyok pszichológus. Nem akarom kezelni a helyzetet.

Ezzel az üzenettel eldőlt,és nem vállalom el.

2018. szept. 17. 10:24
 16/23 anonim ***** válasza:
49%

Én amúgy megértelek, az égvilágon semmi kedvem nem lenne idegen emberek problémáival foglalkozni nap mint nap - de pont emiatt eszem ágában sincs a szolgáltatás szektorban dolgozni, ahol emberekkel kell foglalkozni. Ezen a ponton nem igazán világos, miért is vagy fodrász. Ez a munkád része, ha nem tetszik, válassz másik pályát. Nem? Nem vagy gonosz, csak nem neked való a foglalkozás, amit válaszottál. Boncnoknak se menjen az, akinek nincs hozzá edzett lelke.

Sajnálom az esetet amúgy, nem is gondolnám, hogy tényleg, ilyen szituációk is előfordulhatnak. Egészséget nektek!

2018. szept. 17. 10:55
 17/23 A kérdező kommentje:

Utolsó. Nem az emberek problémájával,hanem az emberekkel kell foglalkoznom. Jelen esetben a hajukkal. Ezzel megdőlni látszik a korábbi válaszololók riposztja,hogy ők nem beszélnek erről,és nem lelki szemetesláda a fodrász.

Egy évek óta vendéggel,már-már baráti a kapcsolat.

Ő egy idegen nekem,aki a problémája egy részét akarja megoldatni velem.

Sebaj, a döntés az én kezemben van.

Köszönöm a válaszokat. Biztos ellenszenvessé tettem magam, de ez most részemről jogos önvédelem lesz.

2018. szept. 17. 11:09
 18/23 anonim ***** válasza:
47%
Te egy olyan ember vagy, akinek egy gyárban kellene dolgozni, semmi kapcsolatod ne legyen emberekkel.
2018. szept. 17. 11:43
 19/23 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező, te nem csak szívtelen vagy, hanem buta is. A rák nem fertőző betegség, nem lesz a beteg hajától semmi baja az ollódnak, sem pedig a kezednek.

Alapvetően magánügy , hogy ki milyen beteg, ha én rákos lennék, el se mondanám idegeneknek, pl neked.

2018. szept. 17. 12:51
 20/23 anonim ***** válasza:
57%
Az empátia hiánya nem egyenlő a gonoszsággal nálam. Mondjuk a leírtak alapján jó ember sem lehetsz, mert egy jó ember ilyen esetben örül, ha segíthet.
2018. szept. 17. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!