Pár éven belül teljesen el fog tolódni az életünk (később kelünk, később fekszünk)?
8-tól 5-ig dolgozom, és eleinte az volt fura, hogy reggel még konkrétan nincs tömeg a járatokon, munkaidő után meg ugyanazon (csak érthetően a másik irányban) pedig irtózatos tömegnyomor. Párszor érkeztem másfelől is, tapasztalat ugyanez.
Járművezető ismerősöm tapasztalata is az, hogy konkrétan 8 után kezdődik a tumultus.
Lakótársam és a párja is 7 után kelnek, 9-re, 9 után mennek dolgozni, és este fél 6-6-ig bent vannak a munkahelyükön. Egy további ismerősöm szoftverfejlesztő, ezzel együtt rugalmas munkaidő, de este 5-6 között mindenképp bent kell lenniük, külföldi partnerrel megbeszélés miatt (ugyanebből az időzónából).
Mit gondoltok, egyre inkább elterjed a rugalmas munkaidő, és mind a korai típusok, mind a későn kelő-fekvő típusok (persze kompromisszumokkal) be tudnak majd járni a nekik megfelelő időintervallumban?
Vagy eltolódik minden, és délelőttől estig fogunk dolgozni?
Nem hiszem, hogy változik. Évtizedek óta pl 8 kor kezdődik az iskola. Amivel én járok busz, a fél 8as pl csordultig tele van, de a 7:50-es szinte üres, mert azzal már elkésnének. Aztán délben megint zsúfoltság van, de nem tudom miért. De van is ilyen mondás, hogy tele van mint a déli busz.
Aztán megint van pár üres járat, stb stb. Hullámzó.
Nem hiszem, hogy változik bármi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!