Szerintetek mit illik köszönni egy idős hölgynek/úrnak ha megengedi hogy tegezzem?
Ahogy első írja.
Pl.: Jó reggelt, Tanár Úr, és hasonlók, Szerbusz, Tanár úr stb.
Jó napot kívánok. Ennyi.
Tanárt nem tegez egy nevelt ember. Még gimiben sem. Értelmes tanár/nő meg nem tegezteti magát.
50 fölötti az még nem idős úr/hölgy.
Középkorú.
Szerintem oké a tegezés.
5 nem. Már a gimiben is megkövetelik, hogy magázza a tanárt a gyerek. Mind három gyereknél így volt, és én is annak idején gyerekként így tettem.
Egy tanár ne neveletlen legyen, hanem az alapdolgokat illő lenne tudnia, hiszen akkor mit ad át a diákjának, ha fogalma nincs az illemről?
Ennyire ne görcsölj rá.
Jó reggelt/napot/estét, ... (megszólítás, vagy keresztnév nem becézve)
Szervusz, ... (szintén)
48%-os: ha szerinted CSAK akkor lehet valakinek megadni a tiszteletet, ha magázod, akkor VELED van igen nagy gond!
SZÓ NÉLKÜL letegezni tényleg tiszteletlenség, de ha a tanár felajánlja, akkor nem.
És bármennyire is nem tudod elképzelni, tegezve is tisztelik azt a tanárt, aki megérdemli és magázva sem, aki csan a "rangjára" hivatkozik, de mást nem tesz ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!