Ha a megbízótok-főnökötök étterembe hív meg titeket egy beszélgetésre, ő pedig több fogásos ételt rendel, nektek, mint megbízottnak-alkalmazottnak mit illik rendelni?
Nem nagyon érzem azt, hogy nekem is több fogásos ételt kellene ugyanúgy rendelnem. Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is :)
Próbáld kihúzni magad egy ilyen meghívásból és igyekezz az irodán belül megbeszélni amit az "étteremben akart volna" mondani.
Igy megmenekülsz egy kínos beszélgetéstől, és még idejében tudod zárni a soraidat, és a fazonnak lehetősége sincs arra, hogy bepróbálkozzon, mert mire megtenné, te már nyilvánvalóvá teszed előtte, hogy jobb ha békén hagy téged.
Ilyen esetben te azt és annyit rendelsz, ahogy neked tetszik, nem kell alkalamzkodni az ö stílusához.
Te nyugodtan rendelhetsz akár egy pohár üdítöt is, esetleg egy salátát - és ha rákérdez, akkor egyszerüen közlöd, hogy neked most ennyi elég, nincs többre étvágyad.
Emellett természetesen te fizeted a saját fogyasztásodat.
Hátsó szándéka van, különben nem hívna étterembe. Ilyen esetben már leginkább ő fizeti a meghívott kajáját is, bármit is rendel, de az "árát is behajtja"!
Én sem mennék étterembe vele hivatalos elbeszélgetésre!
Semmit sem "kell", vagy "kellene", de lehet.
Azt rendelsz ami jól esik, meghívott.
Én azt rendelnék, ami jólesik, és biztosan elfogyasztom, mert ott hagyni kínosabb.
Egyébként az árakat csak akkor nézném, ha én fizetem a fogyasztásomat, volt olyan munkahelyem, ahol elvitték ebédelni az üzleti partnereket, és a cég fizette az ő ebédjüket is. Hosszabb tárgyalásoknál ilyen előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!