Hány évesen lett meg az első milliód és hogyan gyűjtögetted össze?
Nekem most lett meg, 22 éves vagyok, akutális számomra a kérdés, azért tettem fel. :)
Az én történetem: 18 évesen kezdtem el dolgozni először nyaranta, az érettségim időszakában. Két nyarat végigdolgoztam. Az elsőben három hónapot, a másodikban másfelet. Itt 110 ezer nettó volt a fizetésem. Egyetemista koromban feléltem ennek a pénznek egy nagyobb részét, a legkevesebb pénzösszeg ami számlámon volt 185 ezer forint volt. Ekkor kezdtem el az ötödik szemeszteremben dolgozni a szakmámban, heti két napot pénteken és szombaton. Jó kis kereseti lehetőség volt, mert egy hétvégéért 16.000 Ft ütötte a markomat és a szakmai tapasztalatom is nőtt. Feltornáztam szépen lassan ~300ezerre. Azután eljött az egyetemen az utolsó év, amikor kötelező volt a szakmai gyakorlat és úgy döntöttem, hogy maradok azon a helyen, ahol eddig beugrós voltam, csak immáron 40 órában. Az igazgató felhívott, hogy mivel kedvelnek és elégedettek a munkámmal, ezért többet fizetnek, mint amit az egyetem megkövetel (minimum a minimálbér 60%-át kötötte ki az egyetem és én végül 110.000 nettót kerestem három hónapig.) A szerencsém az volt, hogy ez a munkahely a szülővárosomban volt, így a megélhetésemre semmit nem kellett költsek, szüleim támogattak. Diplomaosztókor a kis tőkém így 650e volt, és már 1 év szakmai tapasztalatom, izgultam, hogy vajon így hogyan sikerül elkezdenem az életemet. Felköltöztem Budapestre, szinte azonnal találtam állást, nem kellett a tőkémből költeni a munkanélküli időszakban. A maradék 350-et e 8 hónap megtakarításából szereztem + a szüleim támogattak egy kis összeggel havonta, mert egy megtakarítási számlát kötöttem, amibe ők is belefizetnek. Szóval így lett az első. Lassan, de biztosan, persze szerencse is kellett hozzá és szülői támogatás. Hozzáteszem, nagyon nem vagyok egy költekezős típus, és számon tartom mindig, hogy mennyit költök, ami sokat segített a spórolásban. Sajnos Budapesten egyébként nagyon nehéz egyedül, de lassan növekszem.
Érdekelne a ti történetetek is!
az milka 22 évesen jött össze, pedig akkor még minimálbérért dolgoztam, igaz akkor nem az anyagiak miatt hanem a lehetőségek miatt
már 25 vagyok, most kicsit jobban megy már, kb 5-6 hónap alatt rakok félre ennyit, de most ha bejön ez az új mellékes, akkor ez jelentősen redukálódni fog
viszont a sokak által mondott "sikerélmény" valahogy nálam elmaradt, lehet én csinálok valamit rosszul, vagy csak ennyire nem motivál ez a dolog
kicsiben kezdtem, de megérte :)
Nekem is 22 évesen lett meg az első millió.
Nekem ez úgy jött össze, hogy érettségi után elmentem szakmát tanulni, majd tovább mentem technikusi képzésre. Mindkét helyen kaptam havi kőkemény 15000 Forintot a gyakorlatért cserébe. Ez mondhatni szinte semmi, de arra elég volt hogy a sörözéseket, ruháimat kifizessem belőle, meg még maradt is egy kicsi. Az egyik nyári szünetben elmentem mezőgazdasági munkásnak is, de abból se lett sok pénzem.
Ahogy vége lett a sulinak, egyből találtam munkát. 1 év alatt, kuporgatva sikerült félrerakni az első milliómat.
Ebből végül autót vettem, de azóta megint 1 millió felett járok.
Jelenleg házra gyűjtök, de arra egyedül összespórolni nem lesz egyszerű. (Egy normálisabb ház 8-12 millió ebben a kisvárosban) Ami nehezítő körülmény hogy néha nekem kell a szülőket támogatni, de majd csak javul a helyzet.
24f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!