Hogy állhatnék bosszút olyan dohányboltoson aki gusztustalan módon kizavart a boltból, holott 26 évesen mentem be egy üveg narancsléért?
Karcold meg a kocsiján az összes részt. Ne csak egyet kelljen javíttatnia.
Egyébként az ilyen embereket megveri majd az élet.
Holnap bemész hozzá, kezedben a személyivel, és megmondod neki, hogy nézze csak, megvagy 18, tegnap nem volt szép tőle, hogy kizavart. Zavarba jön majd. Ha meg majd még nekiáll feljebb, akkor legfeljebb nem mész vissza többet.
Nem vagyok bosszúpárti, szerintem ez a max, ha mindenképp jól esne valahogy visszavágni...
Gondolj bele az ő helyzetébe: a tökük tele van azzal, hogy az ellenőrök nagy lakli fickókat beküldenek, akik egy hét múlva lesznek 18 évesek, velük vetetnek italt, cigit, a fickó azt hazudja, hogy nincs nála személyi, de rég elmúlt 18 éves. A boltos jóhiszeműen kiszolgálja, utána meg jól megszívatják az ellenőrök.
Úgyhogy ha fiatal vagy és nincs nálad személyi, akkor nemcsak hogy nem szolgálnak ki, de rögtön az átverős ellenőrt látják benned - emiatt az indulat bennük.
Amúgy minek mentél be, ha nem volt nálad személyi? Gondolom nem ötvenéves vagy. Ki akartad provokálni, hogy vitatkozhass vele?
Ami meg a narancslét illeti: én is szoktam venni. Érdekes módon, sosem kellett ehhez dohányboltba mennem. Azt gondolnám, oda az megy, aki dohányt vesz. Alkoholos italért sem értem, minek, hisz élelmiszerboltban ugyanúgy kapható.
Ne haragudj, nincs igazad. Az eladónak van igaza. Ha nem tudod bebizonyítani feketén-fehéren, hogy betöltötted a 18-at, akkor nem kötelessége kiszolgálni téged. De egyébként ha tudod magadról, hogy a korodhoz képest fiatalabbnak nézel ki, akkor miért mentél be személyi nélkül egy dohányboltba? Én például már egyenesen előre bekészítem a kezembe a személyimet ha ilyen helyekre megyek, hogy ne menjen el a keresésével az idő, mert 23 évesen még tőlem is szokták kérni. Elméletileg egy 90 éves öregasszonytól is joga van elkérni a személyit, hogy van-e már 18 éves, és ha nem tudja bebizonyítani, hogy betöltötte a 18-at, mert nincs nála személyi, akkor még őt sem kötelessége kiszolgálni, és jogilag még ebben a helyzetben is az eladónak lenne igaza. (Most hagyjuk, hogy ez mennyire valószerű, de jól szemlélteti a te esetedet.)
Szóval nem akarlak bántani, de szerintem most nincs igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!