Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lesz a kék szemből zöld?

Hogy lesz a kék szemből zöld?

Figyelt kérdés
Kisiskolás koromban még kék volt a szemem,olyan búzavirág kék.Ma felnőttként már világos zöld,néhol már sárgás.Azt tudom hogy a kék recesszív,nincs bent pigment.A barna domináns,sok pigment van bent,a zöldben közepes.Azt is olvastam hogy 1-3 éves korra befejeződik a pigment termelődés,kialakul a végleges szemszín.De akkor hogy lehet,hogy a sötétebb szememből világos lett?Gondolom nem tűnik el a festékanyag a szemből.És akinek nagyon világos kékből lesz zöld?Ő neki meg jóideig nem termelődik utána meg igen?

#szemszín változás #zöld szem #szemszìn kialakulás
2018. szept. 6. 09:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#7 Valószínűleg sehogy, mivel a barna a domináns, és ahhoz, hogy kék szemed legyen két kék gén kell. Vagy, ahogy a kérdésnél látjuk egy kék és egy zöld, ami kesőbb kijön.
2018. szept. 6. 13:00
 12/13 anonim ***** válasza:

13:00

Köszönöm, viszont ismerem a témakör tudományos hátterét. Kérdésemet pszichológiai alapon fogalmaztam meg.

2018. szept. 6. 13:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Több (sok) kék szemű ősöm is van/volt, viszont a barna szemű felmenőim miatt háttérbe szorult a világos szemekért felelős gén.
2018. szept. 7. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!