Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Korai 19 evesen elkoltoznom a...

Korai 19 evesen elkoltoznom a baratomhoz?

Figyelt kérdés

Baranya megyeben lakom, ami koztudottan az egyik legrosszabb megye az orszagban,semmi munkalehetoseg.

Baratom Sopronban lakik, szeretnek hozza koltozni, helyben elvegezni egy tanfolyamot es ott dolgozni, kesobb meg ketten elkoltoznk a varosba masik lakasba.

De felek hogy anyam nem tamogatna hogy par megyevel arrebb fogok lakni. Illetve ugy erzem aggodna hogy amint elkoltozom mar terhes leszek, de meg raerek.

Ti mit gondoltok?

19/L, 20/F

2018. szept. 3. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Azt hogy jövő héten már másik pasid lesz és akkor hova fogsz menni? Maradj inkább otthon és tanuljál. Ne a szex vezéreljen, az sehová nem vezet az életben.
2018. szept. 3. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Otthon elvégzel egy tanfolyamot, majd a barátod lakhelyéhez közel keresel magadnak egy munkát és akkor odaköltözöl. Amúgy meg felnőtt vagy, oda mész ahova akarsz. Természetesen a szüleidnek nem kötelességük téged anyagilag támogatni, erre is számíts.
2018. szept. 3. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem akkor korai ha:

Semmilyen végzettséged nincs

Soha nem dolgoztál még hosszútávon

Soha nem töltettél még hosszabb időt a pároddal(lakva ismer az ember)

És ha még nem vagytok legalább egy éve együtt

Ez az én egyéni véleményem. Ha biztosak vagytok magatokban, hát felnőttek vagytok, menjetek. De lehet hogy ez a döntés azzal jár hogy elvesztitek a szülői támogatást.

Mérlegeljetek és rágjátok át jobban a témát.

2018. szept. 3. 21:37
 4/5 A kérdező kommentje:
rendszergazdai erettsegim van, masfel eve vagyunk egyutt. De meg nem dolgoztam.
2018. szept. 3. 23:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan költözz el, sokkal egészségesebb fiatalon önálló életet kezdeni, mint 30 éves korodig és felette a szülők nyakán élni.

Igaza volt annak, aki azt írta, hogy lakva ismeri ki egymást az ember, tehát "járhatsz" a barátoddal 5 évig is, mehettek együtt nyaralni akárhányszor, az nem fogja garantálni, hogy örökre együtt maradtok. Ha nem működik vele, inkább most derüljön ki, mint akkor, ha már éveket áldoztál a kapcsolatra.

Édesanyádnak pedig tudnia kéne, az, hogy teherbe esel-e, nem azon múlik, hogy hol laksz és kivel, hanem hogy megfelelően védekezel-e. Azt természetesen megteheti, hogy nem támogat anyagilag, nem kötelessége, bár én ilyen szülőtől, aki ezzel zsarol, igyekeznék valóban minél előbb elköltözni és a magam életét élni, nem pedig a neki tetszőt.

Attól meg szerintem nem kell félned, hogy Sopronban vagy akár a közeli Ausztriában ne találnál munkát és ne tudnál megélni, akár még akkor is, ha kiderül, nem a mostani barátod lesz életed párja.

2018. szept. 4. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!