Őszi depresszió? Van még valaki rajtam kívül, aki nyár végén egész ősszel és télen depressziós az idő miatt?
Én csak akkor vagyok depressziós ha elég időm van gondolkodni a hülyeségeken. Most a nyáron ahogy dolgoztam kb arra volt időm, hogy kialudjam a fáradalmakat. Ajánlok neked is valami elfoglaltságot.
Az idő miatt nem tudnék depressziós lenni, én a hideget szeretem lassan elérkezik az én időm. Ugyan úgy elvezem a szürkeséget mint a tavaszi zöldet. De ha igy nézzük én álltalában nyáron vagyok depressziós ha nem tudom magam lefoglalni.
Van, akinek ez jön be, van, akinek az. Nem értem, miért kell ehhez a másikkal durva hangnemet megütni, hogy pl. takarodjon Afrikába. Ettől a te véleményed nem fog erősebb lábakon állni, csak a saját véleményed marad...
Személy szerint én is a melegebb időt szeretem, és eléggé elfoglalt vagyok, rengeteg dolgom van, mégis rossz hatással van a közérzetemre, hangulatomra a szürke, monoton esős idő, ami októbertől márciusig terjed. Van, aki jobban érzékeny erre, mások pedig kevésbé. Egyébként a telet is szerettem, amíg volt tél, de amióta a téli hónapok is szürke, szemerkélő esősek, néha egy-egy havas esővel, vagyis amióta a november februárig tart, azóta tényleg rosszul érzem magam. Ha leesne a hó, és fehér lenne a táj decembertől februárig, mint rendesen, akkor nem nyomasztana annyira, mert ezt is szeretem, megvan a maga varázsa. De a takony időnek nincs. Úgyhogy értem, mit mond a kérdező.
Depresszió és depresszív reakció nem ugyanaz.
Telet imádom, nyarat csal hőség miatt utálom, ősz/tavasszal különösen nincs bajom. Szeretem az esős,viharos időt, a havat, a hóesést,amikor erősen fúj a szél és hideg van. Inkább a helyzetem ami kivaltja belőlem a depressziv reakciót. Nem igazán az időtjárás a baj,de nyáron én nagyon " depressziósnak" érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!