Levelet kaptam ami adóvisszatérítés ígér, de a linkre kattintva kéri az adataimat név személyigazolvány szám számlaszám stb, szerintem csalás, miért kapnék visszatértést augusztusban?
onlineszàmla
Értesítés: Adóvisszatérítés (Ref: 10338522125)
Helló ,
Kapcsolatba lépünk veled hogy tájékoztassuk Önt az adóvisszatérítésről az Ön nevében.
Ezért követnie kell az alábbi utasításokat a visszatérítés igényléséhez.
Utasítás :
1. Kattintson az alábbi linkre.
2. Töltse fel az információkat.
3. Ellenőrizze adóvisszatérítési összegét.
4. Erősítse meg adatait.
➡️ Állítsa be most.
Köszönjük az időt, a visszatérítésnek 3 munkanapon belül meg kell érkeznie.
Nemzeti Adó-és Vámhivatal.
Én is kaptam tegnap ilyen e-mailt. Miért kell leszólni a kérdezőt? Első olvasásra teljesen megtévesztő, hiszen nav. gov-os e-mail címről jött.
És az adóbevallásos időszakban is küldtek e-mailt, így hirtelen hiheti azt az ember,hogy ez sem kamu.
Itt viszont ne adj meg semmilyen adatot magadról!!
Nem hinném, hogy a NAV egyébként is így kommunikálna. Érdekes mód nekem az összes NAV-os interakcióm az Ügyfélkapun keresztül történik.
Mindamellett annyira magyartalan ez a levél, hogy ilyet még a NAV sem tudna összehozni segítség nélkül.
Komolyan naivak az emberek.
#11 "Én is kaptam tegnap ilyen e-mailt. Miért kell leszólni a kérdezőt? Első olvasásra teljesen megtévesztő, hiszen nav. gov-os e-mail címről jött."
Jujj...
Először is a NAV nem küld e-mailt soha senkinek, tehát itt már fel kellene, hogy tűnjön, hogy kamu az egész.
De ha ezzel nem is vagy tisztában, akkor az e-mail elolvasása nyilvánvalóvá kellene, hogy tegye a számodra, hogy nem a NAV-tól jött! Mégis mióta kezdődik úgy egy hivatalos levél, hogy "helló"?! Utána meg rossz helyesírással, valamint a tegezés és magázás keverékével folytatódik az e-mail. Majd még egy nyíl alakú emoji (!) is található a levélben! Már csak a dollárjeles meg a kacsintós szmájlik hiányoznak belőle, hogy teljes legyen a kép!
Most őszintén, aki annyira buta, hogy beugrik egy ilyen szintű e-mailnek, az meg is érdemli, hogy visszaéljenek az adataival!
#15: Csak leírtam a tapasztalatom. Vagy bármi sértőt, bántót írtam? Ezért vagyok nulla százalékra lepontozva? Szánalom ami itt megy :D
Igen elsőre megtévesztő, de nem dőltem be neki, a kukában landolt, nem szokásom kiadni semmilyen adatot magamról.
Értesítéseket meg tényleg kaptam az adóbevallásos időszakban, és az adott e-mailben ami volt link,meg lehetett nyitni és az ügyfélkapuhoz irányított. Semmi valótlant nem állítottam itt. De mennyi rosszindulatú ember van. Hihetetlen :)
A kérdező is csupán feltett egy kérdést, amire lehetne minden rosszindulat nélkül válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!