Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a legokosabb lépés ebben...

Mi a legokosabb lépés ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Apukámnak van egy nagyon rég ikerpár barátja/ismerőse. Sokat találkoznak, kávézgatnak együtt, már vagy 20 éve ismerik egymást. Régen, mikor mi is kisebbek voltunk, jártunk el ide-oda együtt az ő családjukkal, étterem, ilyenek.

Na és ennnek az ikerpárnak az egyik tagjának van rgy 14 éves kislánya, aki még előben gyerekes, kinézetre, viselkedésre is, aranyos kislány alapból. Követem is instagramon, meg sokat jártak apukám kávézójába, ahol dolgoztam én is a nyáron.

Na most ez a lány instagramra elég “kompromittáló” képeket rak ki. Gondolok itt olyanra, hogy melltartóban van, vagy éppen hátulról, erősen hangsúlyba téve a fenekét stb. Ami nyilván nem olyan durva, mintha egy 20-on éves nagymellű lány rakna ki ilyen jellegű képeket, de mégis egy 14 éves lánytól borzasztó abszurd(számomra).

Ezeket a képeket általában pár óra után letörli, de örökre nem tűnik el, mások, esetleg osztálytársai akár le is screenshot-olhatják.

Eddig nem is igazán érdekelt a dolog, de az imént küldte el az én barátnőm ezt a lányt, hogy ismerem-e. A barátnőm fiú ismerősének küldözgetett képeket, amin fehérneműben van, meg olyat is, amit fürdés közben készített. Gondolom ezt több fiúnak is elküldhette. Hál’istennek nem látszik semmije a képeken, de az tisztán látható, hogy ő az, és maga a kép mögötti tartalom, szándék az, ami szerintem nem megfelelő egy 14 éves kislányhoz. És ha már most elkezdte, akkorki tudja, mi lesz később.

Nagyon rendes, jómódú család egyébként, sokat utazgatnak, a gyerekek mindent megkapnak.

Engem elszomorít ezt látni, hogy egy alapból aranyos lányt így magába szívjon ez a mai világ.

Érdemes lenne tenni ebben az esetben valamit, vagy jobb, ha nem avatkozok bele? Gondolok itt arra, hogy pl beszélnék a lánnyal, hogy miért csinálja ezeket (igaz, annyira nem vagyunk bizalmas viszonyban) vagy esetleg a szülőknek szólni, hogy kicsit figyeljenek oda jobban. Nem tudom.

2018. aug. 29. 00:15
 1/4 anonim válasza:
36%
aha
2018. aug. 29. 00:20
 2/4 anonim válasza:
Ehhez előbb tudnunk kéne a lány instagram profilját is! 25/N
2018. aug. 29. 01:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha a lánnyal mersz/akarsz ilyenről beszélni, akkor előtte hozd ezt szóba. Alapesetben ne a szüleinek szólj.

Amúgy, ha te látod, akkor nyilván szinte összes osztálytársa tud erről, és fix, hogy a képeit legalább a fiúk fele lementi magának. Szóval mondjuk 8-10 példányban meglehet máris másoknál. Csodálom, hogy valamelyikük szülője nem vette ezt észre és ő nem szólt a lány szüleinek emiatt.

2018. aug. 29. 01:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a lánnyal beszélj. Lehet, hogy bele sem gondolt, hogy milyen következményei lehetnek annak, amit csinál és azért ez elég kényes téma, a szülők nem biztos, hogy megfelelően reagálnának egy ilyen problémára. Fontos, hogy ne "szidd le", hanem inkább segítő szándékkal, barátilag adj neki tanácsokat, mert a szidás, tiltás hatására lehet, hogy "csakazértis" csinálná tovább a dolgot titokban.
2018. aug. 29. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!