Hogyan tegyem túl magam a történteken?
Előre leszögezném, hogy fehér, magyar ember vagyok, akit érdekel a történelem, szereti a régi időket,... és nem egy nagy/komoly problémát vázolok fel. 2015 augusztusában történt - egy kirándulás alkalmával -, hogy a Kőszegi várban fel lehetett próbálni egy koronát, és egy királyi palástot. Apám erősködött, hogy vegyem fel, pedig távol állt szándékaimtól, mert ostoba és alantas majomkodásnak tartom az ilyesmit, de végül sajnos, engedtem jóindulatú kérésének. Megnyugtatott a tény, hogy a többi turistát sem röhögték ki benne. Az ellenkezés persze csak gondolatban játszódott le nálam. Forró nyár volt, így hát megfogott a Nap, és (sajnos) egyébként sem vagyok szőke hajú, kék szemű típus. Amikor nagy nehezen elhelyezkedtem a trónon, valaki hirtelen a háttérből odaszólt rosszindulatúan, gúnyosan, hogy "gipsy king", és erre a teremben tartózkodó emberek fele undorító röhögésben tört ki, a többiek is megvetéssel pillantottak rám, és később apámra is, aki egyébként nem foglalkozott az egésszel. Lelkemben viszont nem csekély mértékű, tehetetlen harag és fájdalom gyűlt össze. Ráadásul, mindig kerülöm olyankor a sötétebb, árnyékos helyeket, amikor mások is láthatnak és véleményt alkothatnak, mert előre félek, nehogy annak nézzenek, ami nem vagyok.
(Mellékesen megemlíteném: a középkor tisztelete miatt hosszú hajam van, bár akkoriban éppen a növesztés korai/középső szakaszában tartott.)
Ezt mondják sokan : Ne élj a múltban mert akkor nem tudsz a jelenre koncentrálni.
Bár én se tudom valamin magam mert elképesztő duh van bennem is egy cigany gyerek felé aki nekem állt verekdni ,én meg nem verekedtem hogy ne fajujjon el ,de most bánom!
Próbáld ki a trükkömet.
Egyszer megvertek mocskosul az utcán. Nagy volt az arcom, csak rossz helyen tátogtam és utánnam jöttek. Be is pippentettem a gatyeszba, mert hátulról támadtak meg. Megijedtem keményen. Nekem ez volt ilyen emlék. Állandóan visszajött. 14 lehettem a pali meg 35 körül. Le lehordtam egy illetőt az utcán nem tudva, hogy az illető nem hallotta ugyan mit mondtam, de a 30-as kisfia pont mellettem ment el.
Egynap elmeséltem ezt valakinek és utólag nézve amugy viccesnek is találtam, hogy mit össze kamuztam otthon a pisis nadrágomról. Meg úgy az egész sztori nem volt rossz.
Azóta felhozom ezt a történetet magamtól mikor mesélgetek magamról és olyan viccesen adom elő, mint amilyen ostobán vicces ez a történet valójában is.
Nevetünk rajta mindig egy jót utánna hallgatunk egy kínos sztorit valaki mástól. Lásd be, hogy a te sztorid is vicces. Add elő másoknak. Ez nem egy szégyenfolt. Ez csak egy nap volt az életedben, ami érdekesebbre sikerült mint az átlag. Légy pozitív és nevess rajta másokkal.
Biztos azon gondolkodsz, hogy hogyan tudtál volna visszavágni akkor. Fölösleges. Az az illető rég elfelejtett már.
Nekem elmult a görcsös visszatérő szégyen érzet. Még most is felnevettem, mikor leírtam neked. Pedig hidd el jobban örültem volna, ha le gipsy kingeztek volna ;)
Beteges, hogy évekig ezen emészted magad, jól látod.
Meg kell értened, hogy ez.csak egy poén volt, ami nem ellened irányult, hanem a körülmények adták. A tv-ben ezernyi.ilyen alapon nyugvó sorozat megy, sitcom-situation comedy. Jóbarátok, két pasi meg egy kicsi, így jártam anyátokkal, agymenők. Ezernyi másokat sértő poén van benne, mégis nevetünk rajtuk...
Próbáld meg te is poénosan megélni a helyzetet.
És ha te lennél a cigányok királya, akkor ezerszer nagyobb ember lennél, mint az átlagos emberek.
„Légy a kutyák királya! Ne királyok kutyája!”
😉
Vicces vagy. A saját bőrödön tapasztalta meg, hogy mennyire bántó, ha utálkoznak, mert cigánynak hisznek. Megtapasztaltad, hogy milyen tehetetlen dühöt és fájdalmat kelt benned, és évekig nem tudod elfelejteni, de azért továbbra is utálkozol és utálod a cigányokat.
Pedig az utálkozókra kellene haragudnod, meg azokra, akik bántanak az életben.
Te is olyan vagy, mint akik kinevettek, szóval gondolj erre és akkor biztosan tovább tudsz lépni.
04:56 és 10:02
Köszönöm a hasznos válaszaitokat.
10:24
Nagyon gyakran haragszom az utálkozókra is, rögeszmés vagyok a cigányokkal kapcsolatosan.
Néhány sor alapján szinte semmit sem tudhatsz rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!