Hogyan tegyem magam túl a történteken? (közlekedési baleset)
Pár napja karamboloztam és a családi autó eleje elég szépen összetört. A balesetben én voltam a vétkes, csúcsforgalomban történt, nem láttam a sok autótól a közeledő járművet és belerohantam az oldalába. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár is maximum 700e Ft (a két autónak összesen), mégis nagyon mély nyomot hagyott bennem. Legelső balesetem volt és mindez azért bánt igazán, mert a jogosítványom 7 hónapos, valamint az autó a szüleimé (18 múltam). Amióta megtörtént a baleset, folyamatosan csak az a pár képkocka lebeg előttem és arra gondolok, hogy az okozott anyagi kár miatt nem érdemlek meg semmit, amit a családomtól kapok. Egész nap idegeskedem és emiatt magas a vérnyomásom, rossz a közérzetem. Az idegesség miatt hajlamos vagyok fázni is ami rendkívül zavaró. :( A helyzetemet annyi könnyíti meg hogy van egy megértő barátnőm aki mindenben kitart mellettem és támogat, azonban úgy érzem, valami hiányzik ahhoz, hogy ezen túltegyem magam. Ti hogyan oldanátok meg? Mit tennétek a helyemben?
(rosszindulatú megjegyzéseket nem kérek, abból már jutott elég.) Köszönöm előre is.
énis megtörtem a családi kocsit. belerohantam egy másik kocsiba. a mienkbe semmi kárt sem történt, kicsit elferdült a motorháztető, 1-2 kalapálással rendbehozták.
majd totálkárra törtem a saját kocsimat, amit a szüleim vettek nekem. a balesetin kötöttem ki.
na ezt dolgozd fel. ráadásul utána kaptam egy másikat. úgy vigyázok rá, h na.
na én azt mondom neked, h idő. az idő helyrehoz, de télleg. gondolom látod h a szüleid nem utálnak, inkább sajnálnak. ne hidd azt h nem érdemelsz meg semmit, balesetek akárkivel előfordulhatnak, még azzal is, aki 30 éve vezet balesetmentesen. sőt, szinte minden embernek lesz életében egy balesete, akár csakegy kis koccanás. ne vedd ezt annyira a lelkedre...csakegy szerencsétlen véletlen volt. vagy ha nagyon szarul érzed magad, menj el dolgozni, és fizesd ki nekik a kocsiban történt kárt. meglátod, jobban fogod érezni magad.
énis hamarosan megyek dolgozni, és elhatároztam, hogy az első fizetésemet egészében a szüleimnek fogom adni, vagy befizetem őket egy nyaralásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!