Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha április óta nincs munkám,...

Ha április óta nincs munkám, érdemes lenne elkezdenem szeptemberben egy okj-t?

Figyelt kérdés

Tavaly nyár óta folyamatosan dolgoztam. Vagy diákmunkán, vagy az egyetemi gyakorlaton, majd rendes munkahelyen is egyetem mellett és után is. Ez tartott március végéig. Elküldtek a munkahelyemről. Közben elvégeztem az egyetemet, azóta itthon vagyok. Tucatnyi állásinterjún vagyok túl, számtalan helyre küldtem önéletrajzot. Semmi eredmény. Végső elkeseredettségemben már jelentkeztem takarító munkára, de mikor egyeztetésre került sor, akkor kiderült, hogy középkorú hölgyeket várnak oda.

Úgyhogy már lelkileg nagyon rosszul vagyok, nem bírom ezt az egészet. Arra gondoltam,hogy mivel most fognak indulni okj-s tanfolyamok,lehet beiratkoznék olyanra ami érdekelne. Akár estire, hàtha ha lenne majd mellette munkám,menne egyszerre a kettő.

Szerintetek érdemes így belevágnom,mert az is egy két évig tart, vagy várjak még tovább így?

Akár olyan is írhat aki ilyen helyzetben volt.

A normális véleményeket nagyon köszönöm!!

23N

2018. aug. 14. 19:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#5 elso ketto szakma ingyenes, utana fizetosse valik...
2018. aug. 15. 00:51
 12/15 anonim ***** válasza:

És ki mondta, hogy a kérdezőnek már van két szakmája???

Irreleváns dolgokat nem kell ide írni.

2018. aug. 15. 11:09
 13/15 anonim ***** válasza:

9-es, igen, a korra, mert egyesek abban a tévképzetben élnek, hogy 23 éves korig ingyenes az OKJ.

Azt hittem, te is közéjük tartozol. Bocs :)

2018. aug. 15. 11:09
 14/15 A kérdező kommentje:

Nincsen egy szakmám sem! Egyetemre jártam csak!

Köszi mindenkinek a segítséget!:)

2018. aug. 15. 11:28
 15/15 anonim ***** válasza:

25 éves korig lehet nappali tagozatos okj-ra menni.

És nem minden szakma ingyenes, azt tegyük már hozzá, nyilván a kérdező olyanra menne, de nem minden első szakma válik így ingyenessé.

Második szakmát nagyon kevés helyen lehet elvégezni nappalin, általában esti szokott lenni. A kérdező beleesik ebbe a tartományba, menjen szépen nappalira tanulni, ha úgy érzi, de estin is elvégezheti, viszont úgy egy rakat dolgot elveszt (pl. kell fizetnie a 7110 (vagy mennyi) Ft egészségügyi szolg. járulékot, stb. Ezért javasolnám a nappalit, általában ott elnézőbbek, ha menned kell valahova dolgozni pl (időközben, ha találsz), plusz sok esetben az egyetemi tanulmányok egy része beszámításra kerülhet. Plusz szakmai idegennyelvre se kell mennie a nyelvvizsga miatt)

Függetlenül a korától ingyenes 2 OKJ-s képzés... (ismétlem, nem mindegyik)

2018. aug. 15. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!