Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szólnának a feministák,...

Mit szólnának a feministák, ha minden országban eltörölnék az abortuszt, hogy a férfiak ezzel is csorbítsák a nők jogait?

Figyelt kérdés

2018. aug. 13. 17:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

Ha te ezt hatalmi harcnak fog fel kívánom, hogy sose legyen gyereked. Nem mondtam, hogy kötelezzük a nőket arra, hogy ha teherbe estek hordják is ki azt a babát. Én csak azt mondom, hogy ha tudod ki a magzat apja az a minimum és normális emberi viselkedés ha közlöd vele, hogy készül egy gyereke. Ha egy buli utáni numeráról volt szó valószínüleg a pasi is abortusz után kiált majd így nem értem miért lenne olyan nehéz értesíteni őt. Ha pedig egy párkapcsolatból fogant az a gyerek szerintem nem kell magyarázni, hogy miért szólj az apának.. És egy párkapcsolat sem a ahtalmi harcról szól, hogy ki kinek az életébe szól bele hanem közös döntésekről. Közösen kell döntenetek arról, hogy akarjátok-e azt a gyereket vagy nem. Legalábbis egy kapcsolatban ez lenne a minimum.

Ha meg azt hiszed, hogy engem mint férfit zavar, hogy valamibe nincs beleszólásom akkor ez szerintem a te szegénységi bizonyítávonyod a gyerekes hatalomvágyadról nem az enyém.. Nekem sok mindenbe nincs beleszólásom és ezt el is fogadom neked viszont láthatóan imponál, hogy van egy döntés amit csak egyes egyedül te hozhatsz meg (legalábbis szerinted). Szóval ennyit a hatalmi harcról meg a hatalmi vágyról..

2018. aug. 19. 18:12
 12/20 anonim ***** válasza:
13%

Én úgy gondolom, hogy egy nőnek joga van rendelkezni a teste felett-a saját teste felett!

A gyermeket megölni gyilkosság, akárhány hónapos, akármennyire is mondják, hogy 'az csak egy szövethalmaz'.

Természetesen minden nő dönthet arról, hogy szeretne-e gyermeket kihordani és megszülni. Ha a válasz 'nem', akkor nem élnek nemi életet és ez a férfiak felelőssége is.

(a kérdéses eset itt a nemi erőszak, de az esetek elenyésző százaléka tartozik ide)

A gyermeket nem kötelező felnevelni, viszont az élethez joga van.

Tudom, hogy ez a szemlélet nagyon távol áll a legtöbb embertől, és sokan úgy látják, hogy ez a szabadság megcsorbítása, de az abortusz nem a szabadságról hanem a szabadosságról szól. Egyébként -mielőtt rákérdeznek-teljes mértékben feministának vallom magam.

16/L

2018. aug. 22. 22:31
 13/20 anonim ***** válasza:
11%
Az abortuszt speciel nem tiltanám be, viszont megvonnám tőlük a szavazati jogot. Gondozáson alapuló erkölccsel egyszerűen nem lehet jó politikai döntést hozni.
2018. okt. 6. 20:27
 14/20 anonim ***** válasza:
LOL. Ki vagy? Kai Anderson v Serena Joy? Szígyentelen :D
2019. jan. 28. 00:03
 15/20 Vree ***** válasza:
44%

Elég sok a hazugság ebben a kérdésben :D

1. el akarjék törölni az abortuszt

2. ezt meg lehet tenni egyszerre minden országban

3. férfi összeesküvés nyirbálja a nők jogait (pont ellenkező irányba megyünk mondjuk)

4. a feministák dolga ebbe beleszólni

#11 respekt, látom csak agyhalottak pontoznak de tökéletesen leirtad :D

2019. máj. 26. 14:01
 16/20 anonim ***** válasza:

# 15

"szólnának"

a szóban van egy jel a "na", ami a feltételes mód jele. ebből kiindulva nem lehet hazugság a kérdésben, csupán egy spekulációról van szó.

Egyes nyelvek alaktani rendszerében a feltételes mód olyan igemód, amely használata csaknem mindig modális jellegű. Főként a cselekvés, a történés vagy az állapot lehetséges voltát fejezi ki a jelenben vagy a jövőben, illetve azt, hogy nem valósultak meg a múltban. A cselekvést stb. feltételhez kötöttként, ohajtottként vagy egyszerűen lehetségesként mutatja be.A feltételes módú igealaknak egyéb modális jelentései is vannak."

2019. máj. 29. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként kb. ugyanolyan kockázatai vannak,mint egy vakbélműtétnek. Sőt, sajnos már egy szimpla mandulaműtétbe is haltak már meg.
2019. máj. 29. 21:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Bocs, nem ide akartam írni, sajnos nem tudok tötölni.
2019. máj. 29. 21:21
 19/20 anonim ***** válasza:
12%

".. mi növekszik a testében". Az a MI, ez esetben inkább ki?

A gyerek egy férfi és egy nő 'keveréke'. Az, hogy a nőben van, nem azt jelenti hogy csak az ő döntése hogy életben maradhat-e. A gyerek pl biztos hogy élni akar. Persze bizonyos esetekben amikor a gyerek halva születne, esetleg az anya élete veszélyben van akkor indokolt lehet az abortusz, de ezek nagyon ritka esetek.

Addig persze eltávolíthat valamit (pl. Daganatot,cisztát,stb.) amíg annak nincsenek emberi jogai, de a magzatnak minden esetben vannak.

Ez az 'én testem az én döntésem' egy akkora álszent baromság. Csak kifogás a gyilkosságra.

2019. szept. 24. 19:38
 20/20 anonim ***** válasza:
51%
Gyilkosság ám a fenét, ennyi erővel a féreghajtás is gyilkosság, az is egy vérszívó parazita.
2019. szept. 24. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!