Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem vettek fel egyetemre,...

Nem vettek fel egyetemre, szégyennek érzem, dühös vagyok, csalódott mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Először is nem tudom, hogy jó kategóriába tettem-e a kérdést, de nem tudom hová passzolna jobban.

18 éves lány vagyok, most végeztem a középsuli, érettségiztem. Végig kitűnő voltam, igyekeztem mindenből mindig a maximumot megtanulni, kihozni. Összesen 2 pont kellett volna ahhoz, hogy felvegyenek. A harmadik helyre ugyan felvennének, ha most pótfelvételin jelentkeznék, költségtérítésesre, de mivel a gimnáziummal is így voltam, hogy nem az első helyem volt(oda mondjuk sikerült a felvételim, más okok miatt kellett ott hagynom) és nagyon utáltam, minden percét az ott töltött éveknek szinte, így nem akarok ebbe belevágni. A szüleim a legjobbak akiket el lehet képzelni, tényleg rettentő szerencsés vagyok, hogy ők a szüleim. Büszkék rám,bíznak bennem és a döntéseimben, támogatnak, biztatnak, mellettem állnak mindenben, segítenek ahol és amiben tudnak. Most is, naponta elmondják hogy ne aggódjak semmit, ez a felvételi nem változtat semmin, nem az én hibám, hogy nem sikerült és hogy ha szeretném nyugodtan próbálja meg a fizetésest. De ennek ellenére én mégis nagyon rosszul érzem magam. Rettentő dühös vagyok magamra, amiért nem tudtam csak egy kicsivel jobbra írni a matekot vagy a biológiát. Csak pár százalékkal. Azért is dühös vagyok, mert abban a középsuliban maradtam ami borzalmasan gyenge, minden szempontból, ahol semmiben nem segített senki soha. Pedig a szüleim abban is támogattak volna, csak én nem akartam már a 3. középsuliba átiratkozni. Józan ésszel átgondolja tudom, hogy ez nem a világvége, hogy egy év nem olyan sok idő viszont arra elég hogy még egy csomó pontot gyűjtsek amivel aztán gyakorlatilag biztos lesz a bejutás, de mégis szégyennek érzem, és nem tudom, hogy hogy lépnek túl ezen, hogy hogy szabaduljak meg ezektől az érzésektől.:( valaki esetleg érzett már így?:(

2018. júl. 29. 02:06
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ui: bocsánat a helyenkénti hibákért, elírásokért, tudok írni, csak az automata korrekció a billentyűzeten folyton kitol velem.:(
2018. júl. 29. 02:09
 2/12 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Gratulálok igy is. Ne aggódj, fiatal vagy. Akár el is kezdheted fizetősön, majd kérvényezed, hogy áttegyenek államira.
2018. júl. 29. 02:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod, mindig mindenből kitűnő voltál és ennek ellenére se kerültél be.

Ezek szerint valami nagyon nehéz szak lehet, gondolom valami orvosi, szóval biztos lehetsz benne, nem te vagy az első, aki így járt. Próbálj meg túllépni rajta és gondolj arra, hogy jövőre tuti bekerülsz.

2018. júl. 29. 03:32
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Egy évet dolgozgass (akár a tervezett továbbtanulásod területén), s mellette készülj fel, s érettségizz újra abból a tárgyból, amiből képes lennél jelentősen jobbra és releváns a szakot illetően.

Egy év laza készülés után simán megírod úgy az érettségid, hogy felvegyenek államira, ráadásul mellette egy év alatt veszel magadnak egy kocsit, nyaralsz egy jót és még ezen felül is lesz egy kis félretett pénzed.

2018. júl. 29. 03:34
 5/12 Micur34 ***** válasza:
0%
Először is fel a fejjel, próbálj meg valahol dolgozni. Nem biztos, hogy jó ha csatlakozol a diplomások táborához, nem gondolkodtál egy jó szakmán?
2018. júl. 29. 03:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Húgom is ebben a cipőben volt egy éve.

Újraérettségizett.

Most felvették.

2018. júl. 29. 04:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok a többiekhez. Ha van rá lehetőséged, használd ki ezt az egy évet és menj el külföldre vagy csinálj valami kapcsolódó dolgot, hogy legyen némi gyakorlatod.

A legjobb barátomat szintén nem vették fel elsőre az orvosira, egy évvel később igen és jó tanuló volt az egyetemen is, ma meg már befutott orvos.

2018. júl. 29. 06:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértem, amit érzel, de hidd el, pár év múlva már semmi jelentősége nem lesz annak, hogy 1 évvel később kezded az egyetemet.
2018. júl. 29. 08:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne érezd magad rosszul emiatt, nem a világ vége. Ezalatt az egy év alatt pedig sok mindent csinálhatsz (munka, nyelvtanulás stb...). A szüleid pedig tök jó fejek, szerencséd van velük.
2018. júl. 29. 09:23
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem bántásból, de szerintem jobb, ha megszokod a dolgot. Egyetemen mindig azokat éri a legnagyobb pofonként, ha mondjuk egy vizsgán az egész féléves, napi rendszerességű, lelkiismeretes tanulás után nagy kegyesen adnak nekik egy kettest vagy esetleg megbuktatják őket, akik már óvoda óta ahhoz vannak szokva, hogy ők mindenből kitűnők, minden versenyen elsők, stb. (hiába vagy okos és jó tanuló, ha nem vagy szimpatikus, akkor bármelyik vizsgáztató tud olyat kérdezni, amit nem tudhatsz). Most még van egy éved túltenni magad a dolgon, tudatosítani magadban, hogy akármennyire kitűnő és szorgalmas vagy, bármelyik vizsgánál benne van a pakliban, hogy megbuktatnak. Ha egyetemen történt volna ez, akkor lehet, hogy az egész vizsgaidőszakot buktad volna, ha lelkileg ennyire megvisel a kudarc.
2018. júl. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!