Ti mit tennetek? Szuksegem van sok velemenyre.
Egy evet “pihentem” az egyetem alatt. Tavaly abbahagytam mert mar sok volt a nyomas. Tikkeltem,szorongtam,feszengtem..
Viszont most ujrajelentkeztem de mar levelezore.
De most ujrajelentkeztem levelelezore viszont ugy erzem,lehet jobb lenne a nappali. Felek a levelezotol mert ahogy hallottam kb semmit nem adnak le csak odacseszik a konyvet hogy tanulj. Nekem pedig jobb hallani az anyagot mert ugy rogzul.
Viszont az a baj,hogy az elso evemben jo kis 900.000Ft-os diakhitelt csinaltam amit mar fizetni kell emellett pedig 22 eves vagyok.
Ti mit tennetek a helyemben?
Nappaliba belevagnatok vagy inkabb levelezo?
En nappali fele huzok,mert sok elso feleves targyat eltudnek fogadtatni es akkor tudnek majdnem hogy rendesen dolgozni mellette.
Mit tegyek?
Velemeny?
22/L
(Jogi kar)
#7 vagyok. Átérzem a helyzeted, nagyon elegem van már nekem is az egyetemből, főleg, hogy csak a papír miatt csinálom, mivel használható tudást nem ad, azt kizárólag a munkám során szereztem.
Én abban bízom, hogy levelező képzésen pont, hogy felszabadultabb leszek, mint a nappalin, mivel sokkal több időt kezelhetek szabadon. Nem tudod a beosztásodat úgy kérni, hogy legyen időd haza is menni? Nagyon messze laksz?
Nappali mellett tudnál eleget dolgozni vagy pedig az úgy már nem férne bele normálisan? Nem jogon tanulok, szóval nem tudom, hogy mennyi időt, energiát emészt fel, bár gondolom, hogy nem keveset.
Ha meg tudnám oldani mellette a munkát, akkor én biztosan nem mennék levelezőre. Szeretek tanulni és érdekel is amit tanulok, tehát nem kényszerből és nem is a papír miatt csinálom, de tudom magamról, hogy, ha levelezőn tanulnék, akkor hagynám az egészet a francba... Nekem sokkal könnyebb, ha ott vagyok az órákon és mindent látok, hallok, jegyzetelek, mert gyorsabban és könnyebben meg tudom tanulni, sok minden már az órákon is rögzül. Ha szinte mindent nekem kellene egyedül otthon feldolgoznom, akkor azt úgy tuti nem bírnám. Nekem így sokkal könnyebb venni az akadályokat is, mert már az is motivál, ha naponta beszól a tanár vagy valami :) Illetve közvetlenebb kapcsolatban vagyok a szaktársaimmal, ami rám szintén jó hatással van, mert látom, hogy nekik sem mindig könnyű és a 90%-nak ugyanazok a problémái, mint nekem. Tudunk egymásnak segíteni, tudjuk egymást motiválni és visz a csapatszellem. Nappalin valamivel stresszesebb, fárasztóbb, több időt igényel stb....Én is ki szoktam akadni az egyetem miatt, hogy "már nem bírom, elegem van belőle, nem érdekel, abbahagyom", de a vége mindig az, hogy rájövök, hogy jó ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!