Miért ilyen kegyetlen az élet?
"Sivárság, szenvedés, pusztul-rohad minden.
De legalább jól beillek a tájba."
Akela együttes
A szenvedéseinket sajnos magunk gyártjuk le. De jó hír, hogy ahogy minden múlandó, így a szenvedés is.
Rajtunk áll.
Kérdezd meg magadtól: "MI EZ?" mi ez, ami a szememmel lát, a fülemmel hall, érzékszerveimmel érez. Mi ez?
Ha nem gondolsz jóra és rosszra, mi is a te igazi arcod?
"Dehogy leszel hajléktalan, miért vagy ilyen negatív?"
Nincs szakmám, szociofóbiám is van, nem értek semmihez, nincs kézügyességem, nincs eszem, magyarán nem tudok dolgozni, magyarán hajléktalan leszek, őszintén még mosogatni sem tudnék szerintem.
"Ha nem gondolsz jóra és rosszra, mi is a te igazi arcod?"
Nem tudom, mert személyiségzavarom van.
"Nem biztos, hogy kegyetlen, lehet, hogy csak te látod úgy. Szerintem felfogás kérdése ez, láthatod, másként is, rajtad áll."
Azzal se kegyetlen aki 20 évesen autóbalesetben meghal, vagy 16 évesen leukémiában?
"Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy belül tegyél rendet, és gondolj arra, hogy ha majd független leszel pár év múlva, a magad ura, mennyivel jobb lesz."
Nem tudom, hogy képes leszek-e valaha is függetlenedni, nem hiszem, hogy megállok a lábamon egyedül, talán ha nyernék egy kis pénzt.
A te fejedben vannak nagy gondok. Nulla önbecsüléssel és életcéllal valóban nem lehet könnyű élni az életedet.
Ezt kellene elkezdened építeni, nem telesírni a kispárnádat, hogy még öngyilkosságra sem vagy képes.
DE! KÉPES VAGY! BÁRMIRE! Csak akarni kell. Tudnál tenni magadért, ha akarnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!