Most érettségiztem, munkát keresnék viszont mindenhol elutasítanak. Ezzel mindenki így volt?
Átestem már egy szakaszon, a kudarc miatt 2 napig nem aludtam, hánytam, hasmenésem volt és egy ennyhe depresszív állapotba voltam. Mire kitaláltam ,hogy megyek csinálni C jogsit.
Most is ugyanúgy egy munkakerülő söpredék vagyok , de több kedvvel.
Szinte minden munkát megpályáztam, kivéve a területi képviselőket, oda kell tapasztalat vagy saját autó ( ami van csak nem strapálom) és/vagy vállalkozói igazolvány.
Konkrétan Somogyba nincsen semmi. Más megyékbe sőt a mi helyi tévénk által lenézett keleti országrészbe több a lehetőség még pályakezdőknek is.
Úgy 12 állást pályáztam meg, mert annyi volt, ezzel szembe keleten, meg napi 12 új állásajánlat kerül fel a netre. És keleten nem az osztrák határnál ahol meg szinte percenként adnak fel hírdetést.
Csak én vagyok padlón a munkakeresés miatt?
Egy érettségivel NULLA tapasztalattal mégis mit vársz?
Tanulj szakmát.
Nem azt mondom, hogy rögtön felső vezető lennék, mert nem lennék, de azért illene valamit találnom.
Mihez értek? Ez a baj, hogy semmihez voltam 12 évig 2 helyen általános meg középiskola, azt tanultam meg, hogy mi a Pitagorasz meg a egyéb hülyeség, érdekes most egyik munkahely sem kérdezni, hogy mi a Pitagorasz tétel meg, hogy mennyi a PI-érték? Periódusos rendszert sem kérdez egyik sem, főleg nem szerves kémiát, elismerem fontos, hogy mikor volt a Tatárjárás meg frankón érdekes , hogy mik voltak József Attila kései versei. És elismerem az iskolai gyakorlati oktatást is, érdekes volt vizet megfagyasztani majd felforralni mindezt 2 hétig gyakorlaton utána meg nézni egymást, vagy egyet mikrszókopozni mint anno 10 évesen. Ha kérdezik mi a szakmám mit mondok? 4 évért és szakmai vizsgáért kaptam egy FEOR számot, ha érdekel megszámolom hány szám, mert nem jegyeztem meg.
Most rohadtul csinálhatok meg valamit emelt szinten majd szoríthatok ,hogy vegyenek fel valahová , mondjuk Pécsre, és miért nem csináltam emeltet? Mert egy lökött voltam, azt hittem ,hogy fene nehéz lesz 5 tantárgyból szívnom és mellette nem tudnám hozni az elvárhatót abból az egyből ami igazán érdekel.
És akkor nem ülnék most itt mint egy munkakerülőnek tűnő életképes ember. Mert amit igazán utálok az a semmittevés, fiatal vagyok még az időhúzáshoz.
Milyen munkákra pályáztál?
Egy szimpla érettségi semmire sem elég, műszakban lehet egy gyárba menni sor mellé és kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!