Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most érettségiztem, munkát...

Most érettségiztem, munkát keresnék viszont mindenhol elutasítanak. Ezzel mindenki így volt?

Figyelt kérdés

Átestem már egy szakaszon, a kudarc miatt 2 napig nem aludtam, hánytam, hasmenésem volt és egy ennyhe depresszív állapotba voltam. Mire kitaláltam ,hogy megyek csinálni C jogsit.

Most is ugyanúgy egy munkakerülő söpredék vagyok , de több kedvvel.

Szinte minden munkát megpályáztam, kivéve a területi képviselőket, oda kell tapasztalat vagy saját autó ( ami van csak nem strapálom) és/vagy vállalkozói igazolvány.

Konkrétan Somogyba nincsen semmi. Más megyékbe sőt a mi helyi tévénk által lenézett keleti országrészbe több a lehetőség még pályakezdőknek is.

Úgy 12 állást pályáztam meg, mert annyi volt, ezzel szembe keleten, meg napi 12 új állásajánlat kerül fel a netre. És keleten nem az osztrák határnál ahol meg szinte percenként adnak fel hírdetést.

Csak én vagyok padlón a munkakeresés miatt?

2018. júl. 3. 05:55
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja és ezzel szembe 3 írt vissza hogy "bocsika nem én rám esett a választás" majd utána ismét meghírdették.
2018. júl. 3. 05:58
 2/17 anonim ***** válasza:
29%

Nyugi én.már 6 éve depresszios vagyok ez miatt.

Kezdjuk ott hogy a,Magyar Oktatás rendszer egy kupac, nincs gyakorlati oktatás, munkáltatoknak meg tapasztalattal kell ember. De hol szerzel? Ha sehol nem alkalmaznak.

Épitöiparban hiány van, de senki nem várharja el,hogy életunk végééig soderezzunk, IQ bajnokokkal egy épitkezésen.

Ismertség nélkul nagyon nehéz munkát találni, nekem azért sem sikerult. Megkönnyiti a helyzetet nekem hogy budapesti vagyok.

De itt sincs, mert munkáltatoknak tapasztalt ember kell, ahol meg nincs ember, na ott meg nem véletlenul nincs ember.

6 éve dolgozok ilyen beugros munkákon havi 40 ezerért. És ebböl épitsem a jovomet?

Emberek hozzáállásán kell változtatni,munkáltatok viselkedésén,mert igy az életben nem lesznek jo munkaerök. Mindenkinek el kell kezdeni valahonnan,de ha senki nem kezdi el mert nincs rá lehetösége akkor az ember váltani fog, vagy aki tud kimegy kulfoldre, váltani fog és ezért lesz hiány egyes szakágakban.

2018. júl. 3. 06:09
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom mit vársz el hogy egy érettségi miatt kapkodni fognak utánad? Nagyon keves olyan munka van ahol beérik egy érettségivel.

Tanulj ki egy hiányszakmát és lesz munkád.

2018. júl. 3. 06:52
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
nem tudom, de itt székesfehérváron kb mindenhol munkaerőhiány van és 1 érettségivel kb kapkodtak utánam...
2018. júl. 3. 07:42
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy érettségi kevés manapság. Csinálj egy szakmát.
2018. júl. 3. 08:10
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Érettségim van és 5 helyre felvettek, én választhattam, hogy melyiket vállalom. Lehet, hogy nem a munkaadókkal van gond, hanem esetleg az önéletrajzod nem túl fényes, rossz a motivációs leveled?
2018. júl. 3. 09:27
 7/17 A kérdező kommentje:
Mit írjak az önélezrajzomba ? Van egy érettségim meg egy feor számú végzettségem. Az egész önéletrajz 6 sor. Motivációs levél mit tartalmazzon egy egyszerű furgonos munkára, vagy alkatrész eladónak? Lejönn egyből, hogy kamu.
2018. júl. 3. 10:10
 8/17 anonim ***** válasza:
32%
Székesfehérváron egy érettségivel kapkodtak utánad??? Ne mondd már. Itt is minimum 200-300 ember jelentkezik egy állásra, én már jelentkeztem vagy 15-re, mégse kapkodnak utánam, pedig nem csak érettségim van.
2018. júl. 3. 10:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Elég érthetetlen. Minimálbérért bármikor beállhatsz ilyen somplast meg fino meg diamant szar ocsmány okádék helyekre. Kereskedelemben (teszkó, lidl) már jobbak a bérek. És mindig találni ezeknél is jobb állást. Aki akar, az tud dolgozni itt is. Persze hiányszakmás végzettség nélkül inkább pályázz nyugat-mo-ra vagy külföldre!

Motivációs levélnek pedig szépen kell hangzania. Nézz utána neten cikkeknek!

2018. júl. 3. 10:54
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha megkérdik, mihez értesz, mit mondol?
2018. júl. 3. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!