Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek rólam?...

Mi a véleményetek rólam? Szégyellem magam, hogy itt tartok.

Figyelt kérdés

20 évesen érettségiztem, nem bukás miatt, hanem +1 év ovi meg 5 éves kéttannyelvű középsuli miatt. Az érettségim nem lett kiemelkedő, de angol emelt miatt van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám. Kihagytam egy évet, ez alatt dolgozgattam itt-ott, illetve csináltam egy javító matek érettségit. Ezután még mindig nem jelentkeztem egyetemre, hanem elkezdtem egy 2 éves OKJ-t, amit idén fejeztem be jeles eredménnyel (mellette diákmelóztam). Így már lesz elég pontom az áhított szakra, de sajnos már 23 éves vagyok...

Az általános- és középiskolai osztálytársak jó része idén végzett az egyetemmel, sokak már gyakornokoskodtak egy cégnél, de a többiek is találtak munkát. Aki meg nem tanult tovább, az 3 éve dolgozik, páran külföldön.

Elöntött a szégyenérzet, látva azt, hogy gyakorlatilag mindenki elkezdi most már a felnőtt életét, rám meg még minimum 3 év tanulás vár. Az én hibámból, mert ha jobban tanultam volna, és jobb érettségiket hozok össze, akkor lett volna esélyem korábban elkezdeni az egyetemet.

Volt valaki hasonló helyzetben? Kinek mi a véleménye rólam? Gyakorlatilag rettegek, nehogy valaki megkérdezze, mi újság, mert olyan ciki magamról beszélnem... :(

2018. júl. 1. 13:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugodtam valamennyire! :)
2018. júl. 1. 17:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan! Fel a fejjel! Semmi szégyellnivalód sincs. Annó én voltam a csóró-csöves az általános és középsuliban is. Ma szuper vállalkozásom és korrekt kis vagyonom van. A lényeg, hogy sosem késő tanulni! Büszkén húzd ki magad és haladj tovább az utadon! Sose máshoz mérd magad! Sok sikert kivánok neked!
2018. júl. 1. 19:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi szégyenkeznivalód nincs, én anno, 2 szemeszter után otthagytam a fősulit, elmentem OKJ-ra 20 évesen. Bennem volt a félsz, hogy én leszek a kibukott, aki feladta, a legidősebb az osztályban a sok frissen érettségizett között. Aztán végül az osztály háromnegyedéről kiderült, hogy vagy ők is ugyanazt a szakot hagyták ott, vagy pályát módosították, de kb mindenki hasonló cipőben járt. Most fontolgatom újra a fősulit, 26 évesen, úgy, hogy már 4 éve dolgozom. Már nem érzem magam kínosan, hogy esetleg én lennék a legidősebb. Van 3 szakmám, van munkám, hasznosan teltek az évek.
2018. júl. 2. 07:55
 14/14 timiandi ***** válasza:
100%
Szerintem sincs mit szégyelned. Én pont, hogy úgy tervezem, ahogy te most vagy. Érettségi után 1-2 OKJ, hogy legyen szakmám, aztán, ha szeretném még, akkor egyetemre menni.
2018. júl. 2. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!