Mi a véleményetek rólam? Szégyellem magam, hogy itt tartok.
20 évesen érettségiztem, nem bukás miatt, hanem +1 év ovi meg 5 éves kéttannyelvű középsuli miatt. Az érettségim nem lett kiemelkedő, de angol emelt miatt van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám. Kihagytam egy évet, ez alatt dolgozgattam itt-ott, illetve csináltam egy javító matek érettségit. Ezután még mindig nem jelentkeztem egyetemre, hanem elkezdtem egy 2 éves OKJ-t, amit idén fejeztem be jeles eredménnyel (mellette diákmelóztam). Így már lesz elég pontom az áhított szakra, de sajnos már 23 éves vagyok...
Az általános- és középiskolai osztálytársak jó része idén végzett az egyetemmel, sokak már gyakornokoskodtak egy cégnél, de a többiek is találtak munkát. Aki meg nem tanult tovább, az 3 éve dolgozik, páran külföldön.
Elöntött a szégyenérzet, látva azt, hogy gyakorlatilag mindenki elkezdi most már a felnőtt életét, rám meg még minimum 3 év tanulás vár. Az én hibámból, mert ha jobban tanultam volna, és jobb érettségiket hozok össze, akkor lett volna esélyem korábban elkezdeni az egyetemet.
Volt valaki hasonló helyzetben? Kinek mi a véleménye rólam? Gyakorlatilag rettegek, nehogy valaki megkérdezze, mi újság, mert olyan ciki magamról beszélnem... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!