Jó tanulók! Ti mennyire tudtok megtanulni egy anyagrészt?
A jó tanuló, azt jelenti, hogy jól tanul, vagy jó eredményeket ér el?
Kitűnő vagyok, bár borzalmasan rossz hatásfokkal tanulok. Egy 4-5 oldal töri megtanulása, olyan szintre, hogy másnap ötösre feleljek belőle, bőven három órámba telik. Most érettségire készülve fogtam fel, hogy mennyivel rosszabbul tanulok, mint más iskolatársaim.
Mondjuk egy két oldalas szöveg egyszeri elolvasása után, nem tudnám felidézni egészében, hogy mit és miről olvastam. Nem emlékeznék a tartalmára. Általában nagyon kicsi részletek maradnak meg, amit semmihez sem tudok kötni, pl. egy helységnév, egy dátum valamelyik része(év, vagy épp csak a nap), vagy hogy hány évesen betegedett meg a költő másod unokatestvére.
"Mennyire megy fejből?"
Minden vissza tudok mondani olyan gyorsasággal, hogy alig bírom elhadarni. Eltudok képzelmi magam előtt a papírt és tudom ha valamit kihagytam. Persze ne úgy képzeld el, hogy pontosan látom a betűket mintha egy fényképet néznék, inkább csak körülbelül tudom, hogy minek hol van a helye és később rájövök ha átsiklok rajta.
Nem csak bemagolom a dolgokat. A logikát is megértem mögötte az az teljesen más szavakkal és példákkal is eltudom mondani a tananyagot.
Nekem ilyen, amikor jól megtanulok valamit. Ha kifejezetten érdekel a téma, akkor még az interneten is utána nézek, de ez nagyon ritkán fordul elő.
"illetve mennyit tanultok rá?"
Nem sokat, mert mindig 100%osan az adott dologra fúkuszálok. Nem hallgatok közben zenét, nem nézem meg a facebookot ha írnak sem stb...
Témától és megjegyzendő dolgoktól függ. Pl.: Volt olyan 4 oldalas emelt érettségi tétel, amivel soha sem találkoztam (megbízható forrásból kaptam, nem én dolgoztam ki) és a fent említett pontossággal megtanultam 20 perc alatt.
Olyan is volt, hogy 1 órán át baszakodtam 1 darab oldallal, amin mondjuk volt 40 darab évszám és külön féle furcsa nevek pl.: Jost Bürgi ... Igen ... de ezt annyira megtanultam hogy a mai napig emlékszem rá :)
"És hogy tanultok?"
Pomodoro technika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!