Ki milyen nyelvet beszél?
- magyarul és csehül anyanyelvi szinten (egyik szülőm cseh)
- angolból felsőfokúm van, és angol szakra jártam, aktív a tudásom és napi szinten használom
- olaszból szintén felsőfokúm van, de ezt már sokkal ritkábban használom, biztosan sokat felejtettem már ahhoz képest, mikor nyelvvizsgáztam
- a cseh miatt nyilván megértem a szlovákot is, és leírva amúgy a horvátot is
- most pedig perzsául tanulok, mert szeretnék a párommal és a családjával az anyanyelvükön beszélni :)
Ami még tervben van, az az arab... szerintem hasznos nyelv és borzasztó sok országban beszélik, ráadásul nagyon különleges a logikája (szórend, ragozás, stb).
Német - társalgási szint
Angol - alapszint, bár rengeteg mindent értek
Züriidütsch - csak ami "ragad rám", még nincs pénzem tanfolyamra egyelőre
Magyar, német anyanyelv (Ausztriában nőttem fel), az angolomat képtelen vagyok besaccolni, mikor múzeumban vagy vendéglátásban dolgoztam, nagyon jól ment, a minap kértek tőlem angolul útbaigazítást és csak égett a fejem.
Egyébként minden ország nyelvén, amit meglátogatok, megtanulok köszönni, megköszönni dolgokat, elnézést kérni és fekete kávét kérni, szóval ezek a dolgok megvannak több nyelven is:D
21L
Angolból van egy üzleti nyelvvizsgám, a sima közép is megvan, ősszel megyek felsőfokra.
Németül tanulok még. Valamikor szeretnék egy harmadik nyelvet is elkezdeni.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!