Mit gondoltok az olyan emberről aki 3 idegen nyelvet beszél felsőfokon? Gyakori az ilyen az ismeretségi körödben?
Környezetemben már az is csoda ha valaki a magyaron kívül tud +1 nyelvet normálisan beszélni, és nem makogni össze vissza.
mit gondolok az ilyen emberekről?
kbszottul irigylem őket!
Én így vagyok (német, angol és spanyol), de ettől nem érzem, hogy több vagy más lennék, mint bárki más.
Egyszerűen csak nekem a nyelvek "tanulása" a hobbim. Azért teszem idézőjelbe, mert nem iskolában, tankönyvből tanulom, hanem magamtól, saját módszerrel, aminek a tényleges tanuláshoz köze sincs.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ez simán ugyanolyan hobbi, mint pl. II. világháborús írásokat tanulmányozni. Az az illető meg nyilván a háborúról tud jóval többet, mint az átlag.
És ez bármilyen érdeklődési körről elmondható.
Összesítve: tök jó dolognak tartom a nyelvtudást, és örülök, ha hasonszőrűekkel találkozom, de ez alapján nem ítélek senkit, se pro, se kontra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!