Rossz dolog szerintetek más embernek a halálát kívánni, akkor is, ha megérdemelné azt?
Figyelt kérdés
2018. jún. 6. 22:16
4/11 anonim válasza:
Egy gyilkos, kínzó, másokra kártékony hatással levő egyén halálát, morálisan nézve nem tartom elítélendőnek.
5/11 anonim válasza:
Relatív kinek mi a jó/rossz. Ha valaki halàlát kívànod, mert beszölt.. az rossz. Ha valaki halàlàt azért kívánod mert pl molesztál vagy megerőszakolt.. az is rossz de teljesen érthető és igazából meg is érdemelné az illető, legalábbis az én világnézetem szerint. Más lehet máshogy látja. Egyén függő. Lehetsz jó ember attól, hogy valakinek a halálàt kívánod. De amúgy kifejthetnéd mi van?! :D
6/11 anonim válasza:
Annak rossz, aki így érez. Olyankor valami nagyon fájhat.
7/11 anonim válasza:
Igen, mert nem a te dolgod (vagy akár más emberé), hogy eldöntse, megérdemelné-e a halált.
De persze ha mondjuk valaki megöli a gyerekedet, és az illető halálát kívánod, azt meg lehet érteni. Az is rossz, de elítélni nem tudnálak érte.
8/11 anonim válasza:
Hát, semmiképpen sem jó, ráadásul mi alapján döntöd el, hogy mit "érdemel"?
9/11 A kérdező kommentje:
Általánosságban kérdeztem csak, semmi nincs. De igen, gyilkos, stb. emberekre gondoltam, hogy rossz dolog-e a halálukat kívánni.
2018. jún. 7. 19:14
10/11 anonim válasza:
szerintem nem.en viszont egyszer ugy jartam hogy nagyon erosen kivantam valakinek a halalat, es nehany nap mulva megdobbenve ertesultem rola hogy 26 evesen nem ebredt fel tobbet. azota sokszor gondolok ra hogy barcsak lenne ilyen hatalmam de szerintem ez egyszeru egybeesese volt a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!