Emberek, akik ti nem feltek a pókoktól, milyen erzest vált ki belőleted egy pók? Ugyanolyan semleges mintha egy lepket vagy madarat látnátok, semmi extra?
Attól függ, ha csak így látok az utcán, akkor semmit sem vált ki.
Ha pedig, mint múltkor, hogy befekszek a fürdőkádba a víz alá fejjel felfelé, és meglátok egy párcentis fehér-sárga pókot a faliszekrény alján kb fél méterre az arcomtól, akkor valami... "még mák, hogy észrevettem... most már csak meg kéne ölni" :D
Régen minden nyári szünetet a nagyszüleim kis, öreg házában töltöttem vidéken, ahol minden sarokban élt egy békés álkaszáspók család, a kertben és tyúkólban meg akkora potrohú keresztespókok tanyáztak, mint a hüvelykujjam körme, és utáltam az egészet. Nem voltam hajlandó bemenni egy olyan helyiségbe, amiben pókok voltak, szóval kb páróránként kiabáltam valamelyik felnőttnek, hogy jöjjenek kirakni a pókokat.
Viszont mára valahogy abszolút elmúlt ez a félelmem, és tök semlegesek lettek a pókok. A kisebbeket a kezemben fogva ki tudom vinni a lakásból, és az sem nagyon hat meg, ha mondjuk a fejemtől pár centire, a párnámon szalad végig egy. (Persze nem örülök nekik, de kb annyi félelmet váltanak ki belőlem, mint egy légy)
Hidd el, van oka félni az embernek a póktól:
Aki nem fél tőlük, azoknak a megfelelői pl az ejtőrnyősök, sziklaugrók, motorversenyzők, stb. adrenalinhajkurász elmebetegek.
Magyarországon ilyen pókok NINCSENEK, szóval no para.
Amúgy ha Afrikában, vagy valamilyen Dél-amerikai rekettyésben élnék, valószínű valami légmentesen záró dobozban laknék.
Nem különösebben félek a pókoktól, de engem is csípett már meg annyira, hogy 2 hónapig! be volt dagadva a helye.
Babona ide vagy oda, lecsapom már mindet.
Nálam inkább úgy képzeld el mint a sót.
Van bőven pók a lakásomban, sosem bántom őket.
Megfogják a szúnyogokat, legyeket ezzel nagy szolgálatot tesznek nekem. Nem örülnék ha nem lennének, de alapvetően nem érdekelnek(mint a só, nem tűnik fel ha van, de a hiánya dúrván)
#1 Vagyok
Egyébként, ha csak sima házi kaszáspókot találok, azokat soha sem ölöm meg, szerintem most is van 2-3 a szobámban, legalább megfogják a szúnyogokat, legyeket stb.
De, ha már szokatlan színűek, vagy vastagságúak, azokat már megszoktam ölni a házon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!