Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még valakinek CD-je és...

Van még valakinek CD-je és DVD-je manapság?

Figyelt kérdés
Zenei CD-je és DVD-n film?

2018. ápr. 15. 15:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Persze, hogy van! Az első CD-met 1995-ben vettem (Blur - Parklife), és azóta 81 db-os gyűjteményt hoztam össze. Ez nem túl tekintélyes, de amire szükségem van, az mind megvan. Újakat ritkán veszek, de akiknek gyűjtöm az albumait (Alphaville, Björk, stb.), azoknak mindig megveszem az új lemezeit. Mindegyik CD-t a tokjában tartom, és sosem fogom meg lapjával, így nem csoda, hogy ma is mindegyik kifogástalan állapotban van, csak a lejátszókat kell folyton cserélgetni, mert azok kevésbé bírják. A DVD-ket nem számoltam össze, de 150 db biztos van, de mivel ezek egy része dupla lemezes kiadvány, vagy díszdobozos sorozat, a lemezek száma lehet akár 180 is. Nagyon ritka, hogy bármelyikkel baj lenne, de itt azért már előfordultak lejátszási hibák, pedig az elsőt csak 2004-ben vettem. Ezeken kívül van még egy 70 db-os DVD-RAM gyűjteményem is, amikre a TV-ből vettem fel filmeket, vagy műsorokat (sajnos, ez ma már lehetetlen, mert nem gyártanak DVD-recordert), illetve régi VHS-ekről másoltam át pótolhatatlan ritkaságokat (filmek, klipek, TV-műsorok, házi videók, stb.). Ezen kívül nosztalgiából még őrzöm a VHS-, és magnókazettáimat is (van köztük 1984-es is), és bár jelenleg csak a videóm működőképes, de tervezem, hogy valahol beszerzek majd egy jó kis magnót is (mert anélkül mégsem élet az élet). :)
2018. ápr. 15. 18:20
 12/17 anonim ***** válasza:

CD maradt pár darab, illetve DVD is, de már szerintm 10 ve is hogy utoljára bármelyik használva lett.

VHS meg magnó kazetta van egy rakat de azok még rgebben elttek használva utoljára.

2018. ápr. 16. 00:57
 13/17 anonim ***** válasza:

10 db eredeti filmem van, eredeti zene több van.

Inkább ki szoktam írni a filmeket zenéket, de ez is ritka már, inkább merevlemezen tárolom. Van VHS videomagnóm is, sok kazettáim, de a magnót el kellene vinni 7x-re szervizbe, de már nem éri meg sok baja van, de azért még lehet használni.

Van DVD lejátszom is, de jobban csak a DVD videókat játssza le hiba nélkül. Van DVD felvevőm is, de már kellene vinni szervizbe másodszor megint, nehezen jön ki a tálca. Van egy hifim is, kettő kazettás, CD-s, bakelit lemezjátszós, de már 4x-re kellene vinni szervizbe, mindegyik részét kellene szervizeltetni, de még használható. De szerintem sokba kerülne a javítása a videomagnónak és a hifinek, ami szerintem már nem éri meg 10 ezer forint felett költeni rá.

Csak ritkán szoktam használni őket.

Ti foglalkoznátok a szervizeltetéssel a helyembe?

2018. ápr. 16. 18:41
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem van még pár DVD-m, de annyira nem foglalkozom velük. CD-vel viszont annál inkább. A legtöbb zeném megvan CD-n, így van vagy 800 darab biztosan.

#13: Én a helyedben már nem foglalkoznék vele. Ennyi információból le tudtam szűrni, hogy nem valami nagy minőséget képviselnek, amire nem igazán érdemes költeni. Egyszerűbb és még lehet olcsóbb is venni valami régi jót. Egy jobb lemezlejátszó átlagos használattal simán elmegy 10 évet, szintúgy az összes ilyen dolog. Az egyik legnagyobb "kincsem" az egy Sony CDP-101 típusú CD lejátszó. 84-es gyártmányú, még apám vette valamikor 90 körül. Akkor kellett szervizelni, utána 2003-ig napi használatban volt majd félre lett rakva költözés miatt. 2010 óta itt csücsül nálam a szobába, hetente egyszer-egyszer bekapcsolom pár órára. És még mindig tökéletesen működik.

2018. ápr. 16. 19:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Itt vannak a cuccaim hibái!

Millenium MN 9644 Mini Hifi

Szerinted ilyen kettő görgő 10 ezerbe kerülne + a beszerelés a szervizbe? Vannak róla képek is. https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Philips VCR VR550 VHS videomagnó: https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Philips DVDR3480 felvevő: https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

2018. ápr. 16. 19:52
 16/17 anonim ***** válasza:

# 14: Mennyit tippelsz mennyibe kerülne a videomagnó és a hifi javítása?

Linkeltem ott meg tudod mennyi a hibájuk.

DVD felvevő 6000 ezerét csinálták meg 2013-ban, de megint az a baja, de szerintem akkor se csináltatom meg hiába ilyen olcsó.

2018. ápr. 16. 20:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Gyerekkori emlékek CD-n van meg, illetve telepítők vannak rajta.
2018. ápr. 16. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!