Milyen indokokkal mondják le az emberek a programokat általában?
Van hétvégén egy program, amire múlhéten még igent mondtam, meg is van rá a jegyem, viszont így hét elejére meggondoltam magam, nem szeretnék menni. Még az sem érdekel, ha elveszik a jegy ára. Légyszi, ne gyertek olyanokkal, h menjek el, biztosan jó lesz stb. Egyszerűen nincs rá hangulatom, nem szeretnék menni, viszont a társaság akikkel mennék, eléggé felmérgednének rám, amiért ilyen ok miatt, h "nincs kedvem" visszamondom a megjelenésemet, ezért kellene valami "kifogás". Tudom, nem szép dolog hazudni és kamu dolgokat mondani, de nem látok más megoldást. Nyilván nem kezdek el olyanról kamuzni, h meghalt valakim, Isten ments. Én egy megfázás bekamuzására gondoltam, h lázas vagyok stb. és ezért a hétvége tuti esik, de nem tudom. Sosem szoktam ilyenről kamuzni, csak most úgy érzem, h nem értenék meg ezt az indokot. Nem akarok vitát és egy "kegyes hazugság" úgy gondolom, h belefér mindenki életébe. Volt, h egyszer lemondtam a találkozót és akkor több hétig sem szóltak hozzám, a kezdeményezéseim ellenére sem. Ezt szeretném elkerülni, ezért kellene az "alibi". Igen, szintén tudom, h minek is haverkodok ilyenekkel, akik nem tartsák tiszteletben az akaratomat és magyarázkodnom kell. Ettől tekintsetek el kérlek, és a kérdésemre próbáljatok választ adni :)
Köszönöm!
Betegség. Nem kell túlspilázni, csak sz.arul vagy, nem tudsz felkelni, sajnálod de majd legközelebb.
Esetleg X rokon bejelentette, hogy most látogat meg, és nem tudod lemondani. Vagy (ha olyan korú vagy) a szülők keresztbe szerveztek, pl. el kell kísérned valamelyiket megvenni valamit, amihez nagyon kellesz neki. Esetleg szimplán családi ebédet szerveztek, amire kötelező megjelenned, különben örihari.
Hasmenés, ezt mondhatod aznap is.
Megette a kutyád a jegyet. :-)
Egyébként hétfő van, hétvégéig még megjöhet a kedved. :-)
Nem mentem el végül, de nem is bánom. Leírom nektek, ami nálam vált be, és hihető induk.
Lázas megbetegedés, de persze előtte mindenkit hitegettem egész héten, h mennyire fáj a torkom stb. majd a hétvégi szesszel fertőtlenítek. Hopppp, a nagy napra pedig reggelre belázasodtam. A program lemondása mellé csatoltam egy hőmérős képet, ami úgy közel 38 fokos lázat mutat. Ehhez én higanyos hőmérőt használtam. Beletettem a végét 1 másodpercre a forró vízbe amitől ugye elég hamar felfutott a higany, de 1-2 rázós mozdulattal kb. “levittem” arra a hőmérsékletre, amit szerettem volna. Ugye, így képpel nagyon hihető volt. Remélem beválik, mert senkivel sem akarok összeveszni. Nagyon nehéz volt elküldeni a képet, ami hazugság... :/ De néha kell a kegyes hazugság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!