Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tanácsokat szeretnék kérni,...

Tanácsokat szeretnék kérni, hogy mit tegyek. Egy pár hónapja olyan dolgokon kezdtem el gondolkodni ami azóta se aludni, se pihenni, se másra figyelni nem hagy. Mi értelme az életnek/létezésnek?

Figyelt kérdés
Mi értelme élni? Úgy is meghalunk és bármit teszünk a felesleges életünk során az nem befolyásolja a végét. De még ha befolyásolná is( örökké tudnánk élni)az is ugyan úgy rossz lenne, hiszen senki nem akarna/bírna örökké élni. Minden felesleges, minden lényegtelen, minden csak formalítás. A tetteink is csak is a mi szemszögünkből érnek valamit de csak addig mìg meg nem halunk. Nem tudom mitől félek jobban; a haláltól, mi van a halál után vagy az örök/végtelen szó jelentésétől. Mióta ezen gondolkodom nem látom semminek az értelmét se cselekedetnek se személyeknek szóval konkrétan az életnek. Értelmetlen és felesleges ráadásul véges is. De ha végtelen lenne is ugyan úgy félnék...Ezen kívül van még pár dolog és ennek a továbbgondolása de most ennyi is elég. Mit tegyek?

2018. ápr. 2. 00:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Most nezem h 15 eves vagy. Akkor nem szoltam semmit. :) Normalis amit erzel. Olvass komoly muveket, Az ember tragediaja peldaul csodalatos. Alapmu. Es ezzel az irodalom tudorai nem ertenenk egyet, de mufajilag az bizony science fiction. Pont mint az Uj Zrinyiasz. Olvass szepirodalmat, rengeteg gondolattal fogsz gazdagodni.
2018. ápr. 5. 18:36
 12/12 A kérdező kommentje:

11. válaszoló

Tudom, hogy ebben a korban normális a hangulatingadozás, és egyéb pár hetes max hónapos érzelmi változások, de nekem ez egyáltalán nem annak tűnik.. Egyszerűen nem merek->és már nem is nagyon tudok megbízni emberekben félve az átverés és pofáraesés fantasztikus érzésétől. Elég gyakran megtörtént régebben és azóta valami berögződés, hogy ha nem kerülök közel senkihez se barátilag de feg szerelmi téren, akkor nincs esély arra hogy isméz csalódjak.. Ezen próbáltam már változtatni de eddig mindig beigazolódott, hogy ha nem remélek akkor csalódni sem fogok (legalábbis nem akkorát) Remény->első lépés a csalódás felé :) Ezt nem említettem az eredeti 'kérdésben' csak írtam, hogy van még pár tanácsra váró gondolatom..

2018. ápr. 5. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!