Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek hogy tudnak halálra...

Az emberek hogy tudnak halálra fagyni?

Figyelt kérdés
2018. márc. 31. 06:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
74%

Egyik rokonom faluban lakik, egy jó 200 éves vályogházban, és pont az idei legnagyobb hideg idején kellett elutaznia vidékre néhány hétre. Amikor bemondták, hogy -20°C lesz, megkért, hogy hétvégén maradjak a házában, és gondoskodjam a 2 macskájáról, mert félti őket.

El is mentem, a ház napok óta üresen állt, szóval a mínuszokban kihűltek a falak, és olyan volt az egész, mint egy jégverem. Fával tüzelős kályhája van rokonomnak, szóval mire estefelé a házába értem, begyújtottam ugyan, de rohadtul nem melegedett fel a lakás, csak annyira, hogy 11 körülre már nem látszódott a leheletem, de ez nem jelent túl sok meleget. Lefeküdtem aludni, szóval nem figyeltem a tűzre, ami el is aludt teljesen jó fél óra múlva; hajnali 1 óra körül arra ébredtem, hogy majd' megfagyok. Nem akartam újra begyújtani, de megint látszott a leheletem, és az ágy, amin feküdtem nem melegedett be semennyire, szóval az is jéghideg volt. A testhőm abszolút eltörpült a mínusz 10-20°C-on napokig álló ágy hidegsége mellet, még úgy is, hogy volt rajtam zokni, melegítőalsó, pulcsi, a kabát rám terítve, és a fejemen sapka... Na egy ilyen helyzetben rohadtul nem nehéz elképzelni, hogy valaki a saját otthonában fagy meg.

Akiknek nincs pénzük pl fára vagy szénre egy ilyen házban, azok hihetetlenül megszívták. Azok az öregek, akik már nem tudnak elég fát aprítani, és elfogy a tüzelőjük, szintén. Akiknek nincs pénzük gázfűtésre dettó.

Egy kabát vagy egy takaró nem jelent sz@rt sem hidegben, márpedig sokan nem tudják melegen tartani a lakásukat valamilyen okból kifolyólag.

2018. márc. 31. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!