Mennyire vagy büszke ember? Ha a helyzet úgy kívánja félre tudod tenni a büszkeséged?
Elöször definiáld a büszkeség fogalmát, mert ezen a téren igen nagy a zürzavar a fejekben.
A legtöbben ez alatt az összeférhetetlen, makacs, önzö embert értik, aki képtelen másokkal együttmüködni és képtelen másokra is tekintettel lenni.
Igazából konkrét helyzetek is jöhetnek.Mondjuk tegyük fel, valaki átver, vagy hazudott neked.
Előtte nagyon jó volt a kapcsolat köztetek.
Aztán hirtelen lelép, eltűnik az életedből, mondjuk le is tilt, telefont nem veszi fel, nem reagál semmire.
Keresnéd,vagy sem? Ha igen, mennyi ideig? Vagy ez megalázkodás lenne?
És tegyük fel, pár hónap után megkeresne. Félretennéd a büszkeséged és válaszolnál a leveleire, vagy a hívásaira, vagy akármi, vagy megmondanád neki, hogy arra van az exit? Igazából ez egy példa, bármit meg lehetne említeni, csak most hirtelen ez jutott eszembe.
Én nagyon büszke vagyok. Megesik, hogy félretudom rakni, minél idősebb vagyok, annál tudatosabban élem meg és tudom kezelni, akár előnyömre formálni ezt az amúgy nem túl jó tulajdonságot. Régebben ez társult makacssággal, daccal, akár még némi gőggel, hisztivel is. Ma már tudom, hogy ez más kategória. Mostmár eltudom engedni azt aki/ami menni akar.
Nehezen viselem, ha valaki átvág, kihasznál, pont a büszkeségem miatt.
Pl. több el sem kezdődött kapcsolatomnak lett vége, ami károsan érintette a büszkeségem. Ha visszasíráy volt, volt hogy ezt félretettem, de milyen rosszul tettem. A büszkeségemet sajnos az érzelmeim könnyen felül írják.
Ugyanakkor sokszor van, hogy büszkeségemben sértenek, félreteszem és emelt orral megyek tovább, ugyanakkor évekig érzem hogy ezt és ezt ki kell mondanom, hogy túl legyek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!