Szerintetek hány éves korig vállalhat egy nő babát, és hány évesen nem kéne már belevágnia?
* Írjátok meg, legyetek szívesek, ti mit gondoltok!
* Írd meg, légy szíves, te mit gondolsz!
Olyan szó, hogy létszíves, nem létezik.
Én még abszolút nem tudom elképzelni, hogy a saját életem, hogyan fog alakulni, mert sokáig tanulok és nem a papír miatt, amit utána elő tudok venni a fiókból és tudom nézegetni, hanem azért mert érdekel és szeretem, szeretném is használni a tudásom, szeretnék dolgozni és karriert építeni, majd miután ez megtörtént, max. majd akkor tudnám elképzelni a babázást...hogy ez hogyan és mennyi idős koromban lesz, azt nem tudom. Szerintem egyébként sokaknál ez is egy dilemma, hogy azért ki is akarja használni a tudását, képességeit, ha már tanult és ezzel is mennek az évek (mert azért gyerekkel már nem ugyanaz, mert megváltoznak a prioritások), akkor az anyagiak, a kapcsolat minősége, esetleg egészségügyi problémák, stb., stb., tehát elég sok körülmény van, amire az ember oda akar figyelni vagy nem lehet figyelmen kívül hagyni, úgyhogy emiatt majdnem mindegy, hogy melyik életkor az ideális és melyik nem. Ettől függetlenül szerintem a 20-as évek végén, a 30-as évek elején lehet talán a legideálisabb, mert akkor az ember még fiatal, de általában már elég érett (szellemileg és érzelmileg is), tapasztalt és elég "felnőtt" a feladathoz, addigra már dolgozott is, jó esetben sikerült anyagiak terén is valamennyire összekapnia magát stb., de persze ebben is van kivétel. Legfelső határt pedig én is olyan negyvenvalahányra tenném, hát nem tudom...azért pl. 45 évesen már nem feltétlenül kellene, mert akkor már úgymond "minek?", de azért a 40-es évek eleje még beleférhet szerintem.
Egyébként szerintem nincsen olyan nagyon nagy jelentősége (nyilván amíg a szülő fel tudja nevelni a gyerekét). Például az én anyukám 38 éves volt, mikor engem szült, ami szerintem nem egy olyan kirívó eset, de pl. oviban, általánosban és gimiben is nekem volt a legidősebb anyukám az osztályban, amit sokan furának tartottak, de én például semmi hátrányát nem éreztem...foglalkozott velem, törődött velem, normálisan felnevelt és mai napig jó a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!