Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem volt picit szemetseg ez...

Nem volt picit szemetseg ez az egesz?

Figyelt kérdés

Ma Budapestrol videkre megyek. Altalaban minden hetfon igy megyek dolgozni,mert a baratom Pesti en meg videki vagyok igy csak hetvegente talalkozunk es szeretem kimaxolni a vele toltott idot igy meg vasarnap is vele alszom es hetfon megyek a reggeli busszal egybol dolgozni. A mai nap(mint mindig) a nepligetben levo otp-bol szerettem volna kivenni penzt mert ez igy kenyelmes. Csak hogy az automata be*szrt. A jegypenztarnal akartam venni eloveteleset,de mar nem lehetett. Igy a fel oraval kesobb indulora tudtam csak. Megvettem,kint meg lattam hogy bent all a busz igy felszalltam ra es mondtam a sofornek,hogy nagyon fontos lenne hogy beerjek a varosba mert dolgozni megyek.

Nem vitt el. Pedig ugyan olyan az eloveteles jegy es ugyanannyiba is kerul. En emiatt most valoszinuleg korbert fogok fizetni a munkahelyen mert fel ora keses utan kotbereztetnek.

Szerintetek nem volt parasztsag ez picit?

Eddig soha nem volt problema ebbol,en mindig kartyaval fizetek mindenhol.Nem szeretek keszpenzt tartani magamnal.

Szerintetek?

21/L

2018. márc. 5. 08:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként ha fél órával későbbire kaptál jegyet, és a munkahelyed fél órát késtél, akkor te úgy számoltad ki az utadat, hogy éppen, hogy beesel a melóhelyre (ha minden rendben van)?

És szerinted nem a te hibád, hogy elkéstél??

Helyközi járaton sem számolom ki ennyire az időt, ha valahova pontosan oda kell érnem. :)

2018. márc. 5. 09:41
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem. Mivel 11re kell beernem es a masikkal felre lettem volna a munkahelyemen. Ezzel pedig 11re es onnan meg setalok.

De igazatok van,jobban tudjatok!

Elnezest kerek hogy kiakadtam :)

Szep napot nektek ☀☀🙂

2018. márc. 5. 09:43
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Ez igenis a te hibád volt, mert neked kell megoldani, hogy odaérj idöben a munkahelyedre.

Ezért neked kellett volna elöre gondolkodni, hogy legyen lehetöséged venni jegyet, és nem kiszámolva, az utolsó percben érni oda.

Elvileg elindulhattál volna a barátodtól fél órával elöbb is, akkor lett volna idöd más lehetséget keresni.

Arra mindig kell számolni, hogy egy automata - vagy bármi más - nem müködik, ha emiatt nem tudsz jegyet venni, az magánügyed.

Értelmes ember tart magánál annyi készpénzt, hogy ha nem talál müködö automatát, akkor se legyen megszorulva.

Másrészt a buszsoför nem vihet el érvényes jegy nélkül - és a te jegyed nem arra a járatra szólt, hanem a késöbbire.

SZóval ez teljes mértékben a te hibád, senkire nem háríthatod át!

2018. márc. 5. 09:48
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Felteszem, a Volánbusz valamelyik járatával utazol, és van okostelód. A gyiken rinyálás helyett megvehetted volna online a jegyet, bankkártyával, elfogadják elektronikus formában, a telódon bemutatva is. Akár még a pasid mellett fekve is megteheted a jövőben, az ő wifijén, hogy ne fogyjon a mobilneted.:-)
2018. márc. 5. 10:17
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
Ezt Te szúrtad el kisanyám, nem kell a hiszti.
2018. márc. 5. 10:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A 21. századra hivatkozol, de jegypénztárban, közvetlenül indulás előtt, készpénzzel óhajtasz jegyet venni. Előtte még automatához futkosol, "mert így kényelmes.":D Hisztizel, mert nem engedtek fel arra a buszra, amire NEM volt érvényes jegyed. Leülsz a kis telóddal a kezedben, hogy a gyakorin is megoszd, milyen "sérelem" ért, remélem, kiírtad facebookra, twitterre, meg még néhány online fórumra is. Annyi eszed nem volt - így a 21. században:-) - hogy ugyanezt az okostelót kényelmes, bankkártyás online jegyvásárlásra használd, mert erre már nem terjed ki a szellemi horizontod. Csak a teljesen alaptalan picsogás megy, nem is csodálom, hogy neked kell a pasid után futkosni.:D
2018. márc. 5. 11:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a kedves buszsofőrnek, meg mindenkinek aki kulturáltan tudtodra adta, hogy ez a te hibád. A te érdeked hogy időben odaérj a munkahelyedre és hogy a feltételeit megteremtsd. Igen, szívás,hogy nem működött az autómata, de felesleges vergődni. Előfordul az ilyen, ezért kellene kicsit előbb kimenni hogy az esetleges problémákat megoldhasd. Vagy pedig vedd meg előre a jegyet, ne az utolsó pillanatban. Ilyen egyszerű. Most tanultál belőle, ha itt vergődsz annak semmi értelme.
2018. márc. 5. 11:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

-Főnök nem tudok ma dolgozni menni, sajnos elromlott az autóm.

-És mi a helyzet a busszal?

-Nincs buszom...

2018. márc. 5. 11:31
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát, izé...tudom sokan írták már, de szerintem sem.
2018. márc. 5. 19:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Emiatt már volt egy kisebb másfél oldalas levelem a Volánhoz, nekem semmi problémát nem okozott az, hogy nem tudtam bankkártyával jegyet venni a buszomra a Stadionnál (ATM nem is játszott, mert valami 1600 lehetett a kártyámon fizetésnap előtt, a jegy meg 1400 volt, szóval nem tudtam volna készpénzt felvenni SEHOL), annyi, hogy átslattyogtam szépen a Keletibe, és ott kulturáltan vettem egy vonatjegyet a bankkártyámmal, mert ott lehet. De írtam nekik e-mailt, hogy így jártam, és hogy hadd lehessen már kártyával is jegyet venni, húsz perccel, vagy akárhánnyal is a busz indulása előtt, mert mégis csak 2017-et írunk (írtunk akkor még), és a MÁV már megoldotta ezt a hatalmas feladatot szóval légyszike. Külön leírtam, hogy ez NEM egy panaszlevél, senki anyját nem fogom szidni, csak érdeklődni szeretnék, hogy mégis mikor tervezik abszolválni a feladatot. Tudod mit kaptam? Sablonválaszt, hogy sajnálják a kellemetlenségem. Nem volt kellemetlenségem, ba*zki, nem siettem sehova :D Az a baj, hogy nincs konkurenciájuk. Oké, ott a MÁV, de igazából mind a MÁVba, mind a Volánba öntik az állami támogatást, tehát nem a valódi értelemben vett vetélytársai egymásnak, az utasokból sosem élnének meg, így nincs is motivációjuk arra, hogy fejlesszék a szolgáltatást. Japánban, ahol több tucat vasút szolgáltató van, drágábbak a jegyek az átlagfizetésükhöz képest, viszont van olyan vonat, ami 604km/h-van meg, és ha fél percnél többet késik (bármilyen okból, akár öngyilkosság miatt is), visszaadják a jegy árát...
2018. márc. 6. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!