Éhen halt bárki is mostanság Magyarországon?
Vajon mennyien halnak éhen Magyarországon mostanság?
Csak próbálom elképzelni a legrosszabb forgatókönyvet, mondjuk ha minimálbért keresek és egy kis lyukat bérlek valahol, annyi ételre akkor is marad pénzem, hogy ne halljak éhen, nem?
Vagy ha nincs munkám se albérletem, és hajléktalan vagyok, napi 1-2x adnak a jótékonysági szervezetek is ételt illetve koldulni is tudok talán annyit, hogy ételre jusson.
Vagy teszemazt elkövetek valami bűnt, és lecsuknak pár hónapra, ott is van azért annyi étel, hogy ne haljak éhen.
Jól érzem, hogy ma Magyarországon gyakorlatilag lehetetlen éhen halni?
Igen, én is épp erre gondoltam.
Szóval gyakorlatilag Magyarországon bármit teszel is, bármennyire szegény is vagy, egyetlen egy dolog jelenthet reális veszélyt az életedre, a fagyhalál?
Jól érzem?
Abból indulj ki, hogy a közmunka programra ma bárkit felvesznek, aki rászorul. Az 50 000 ft.
Begyük hozza, hogy hajlandó vagy videkre menni. Akkor a faluban biztos tálalsz egy házat, ami lakatlan, mert annyira idős a lakosság. Akkor már van fedél a fejed felett.
Fával támogat az önkormányzat, megfagyni nem fogsz. A kútról tudsz vinni haza vizet, fel tudod melegíteni, tehát tudsz mosakodni, fürödni.
Ruhaneműt tudsz szerezni, egyrészt osztogatnak másrészt turiban.
Jóban vagy a falusiakkal, akkor még ők is támogatnak, ha latjak6, hogy kell valami.
Nem élsz nagy lábon, de ebből a pénzből nem is halsz éhen.
Dehogy lehetetlen.
Ott vannak az anorexiások, bár az persze más kategória.
De nem mindenki menne ám ételt kérni, csak mert különben éhenhal. Ez is ritka, de nyilván van ilyen. Én előbb halnék éhen, mint hogy kérjek, bár szimpatikusabb egy gyorsabb halál.
Határozottan nehéz éhenhalni, ha az ember nem támogatja ezt, igen.
Megfagyni viszont meg lehet.
Hmm, utolsó, ez jó gondolat.
Ebbe a nézőpontba nem is gondoltam bele, köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!