Láttatok már női hajléktalant?
Azért vannak kevesebben, mert a nőket jobban védi a szociális háló. Rengeteg férfi lesz hajléktalan azért, mert a válás után nem bírják a gyerektartás fizetését minimálbérből, ami mellett nem tudnak albérletet fenntartani. Lecsúsznak, lakhatás nélkül az állásukat is elvesztik és senkit se érdekel hogy nincs miből tartásdíjat fizetni. Ha az anyának anyagi nehézségei vannak, ott vannak az ingyenes juttatások, szociális támogatások. Ha az apa nem tud fizetni, feljelentik.
A nőknek nagyobb az esélye hogy odaköltözhessenek egy férfihoz, fordítva ez ritka.
Na ezért van több férfi hajléktalan.
Én is láttam. Amikor megyek hazafelé a sulimból, az utcán, ahol szoktam menni, szinte minden nap ott mászkál egy hajléktalan nő és mindig van nála egy csomó megrakott szatyor és azokat ilyen 50 méterre egymástól otthagyja a járda közepén..Nem értem, miért csinálja.
És egyik barátnőm is arrafelé szokott hazafelé menni és mondta, hogy egyszer látta, ahogy ott szart az egyik ház tövében, a járda szélén, pedig van arrafelé egy csomó bokor meg ilyesmi...
Ahol lakom csomo hajlektalan van. Aluljaroban kb minrig van 2-3 es nem messze egy ter egyik sarkaban kb mindig van 3. Aztan az egyik bolt ahova jarok, ott szerintem egesz nap all egy. Van koztuk pias, de van, aki eleg kulturaltan nez ki. Nagyon sokat latok sajnos, de mindegyik ferfi.
Ezert is tettem fel a kerdest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!