Talaltam a buszon egy irattartot szemelyivel es berlettel. Mit csinaljak?
Leszallaskor a szek melle becsuszva. A buszvezeto epp leszallt ezert elhoztam magammal. Facebookon Pesten hallottamban lattam egy bejegyzest kb 4 honapos,hogy szinten ez a csaj veszitette mar el a dolgait es mas megtalalta. Irtam facebookon neki de nem igazol vissza es nem olvassa el az uzit sem. Postazam el esetleg a cimere? De mi van ha elkoltoztek pl?
Vagy adjam le a palyaudvaron az irodaban?
Mit csinaljak?
21/L
Én is voltam így, bár én nem buszon találtam, csak az utcán a semmi közepén. És két cím volt. A lakcíme, meg a város, ahol én is lakom, ahova iskolába járt.
Én is fb-on írtam, nem válaszolt rögtön, de nem mindenki nézi állandóan a fb-ot. Én is napokig rá sem nézek.
Egyébként meg nem kell visszaigazolnia ahhoz, hogy válaszoljon.
Szerintem várjál még.
"A ptk ide vonatkozó rendelkezése úgy fogalmaz, hogy "a találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc napon belül a dolog elvesztőjének, tulajdonosának, a dolog átvételre jogosult más személynek vagy a találás helye szerint illetékes jegyzőnek átadni."
"Más a helyzet" - folytatódik a rendőrség válasza - "ha a találásra nem utcán, közterületen, hanem közlekedési eszközön, hivatalban, tehát valamilyen nyilvános helyen kerül sor. Akkor azt ott helyben kell leadni az üzemeltetőnek. Ez a megtaláló számára is a legegyszerűbb szituáció. A nagyobb közlekedési vállalatok (pl. BKV) komoly protokollokat dolgoznak ki a talált tárgyak Ptk. szerinti szabályos kezelésére, ezek némelyike az interneten is tanulmányozható.""
Ez lenne a hivatalos út :)
Szerintem tényleg várj estig, hátha válaszol, ha nem, akkor egyszerűbb így, mint postázni. Hacsak nem elsőbbségivel ajánlottan adod fel, ki tudja, odaér-e, ha egyáltalán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!