Az egyik kukás megdobta az ablakunkat hógolyóval, ezt meg mi jogon?
Tehát fogalmad sincs, hogy ki dobta és miért dobta, de te egyből az iskolázatlan paraszt kukásra fogod az egészet, akinek csupán annyi dolga van, hogy a szemetet elvigye minden héten a házad elől, hogy te ne fulladj bele.
Egy jó tanács: senkit se parasztozz le és ne a végzettsége, munkája alapján ítélj meg. Különben egyszer tényleg emberre akadsz és kiver belőled mindent.
Csak a kukás lehetett, senki más nem volt a házunk előtt akkor, csak a szemetesek. Eleve nem egy forgalmas helyen lakunk, ráadásul utca végén, felénk alig járnak emberek.
Nem parasztoznám le, ha nem dobálná az ablakomat hógolyóval. De ha kitört volna pláne most a tél kellős közepén, én megfagyok abban a helyiségben amíg nem csináltatom meg. És éppen ezért mert neki az a dolga hogy a szemetet vigye el, ne az legyen a szórakozása hogy dobálja más emberek ablakát.
Sajnos én is tapasztaltam már, hogy egyes szemetesek nem éppen finomkodnak, nekem már többször vágták le pl.a kukámat úgy a járdára, hogy az emeleten hallottam. Simán elképzelhető hogy valóban az egyik szemetes megdobta az ablakodat hógolyóval, de nem értem hogy ez neki miért volt jó? Ha kitörik az ablaküveg az nem kellemes dolog, pláne ha az egész. Kimehettél volna szólni nyugodtan hogy ezt most miért kellett, de azért nem kell rögtön káromkodni vele. Ha kitörte volna akkor elhiszem hogy felkapod a vizet, de szerencsére ez nem történt meg. Miért nem telefonálsz be a központjukba, és teszed ezt szóvá?
#2. És azért mert elviszi a szemetet, már nyugodtan dobálhatja a másik ember kukáját és ablakát igaz? Csak egy új kuka úgy 10ezer Ft, egy ablaküveg meg pár tízezer...végülis...
1. Az ablak nem törik ki olyan egyszerűen, hogy egy hógolyóval be lehessen dobni...
2. Egyetemi diplomám van, és mesterképzésemet csinál9m éppen, informatikai mérnök vagyok, hálózati rendszereket fejlesztek, és ma pontosan így jártam a 7.kerületben munkába menet, megörültem egy kis hónak a kocsimon, gyúrtam belőle egy hógolyót, hozzá akartam vágni a panel falának, de mivel nem tesi szakos voltam, hanem kocka, olyan böszmén dobok, hogy a fal helyett bevágtam egy nyitott ablakon ami 4 méterrel arrébb volt, mint ahová "céloztam"...
De nyugodj le, egy rendes ablak nem törik be egy hógolyótól... az enyém még egy varjú becsapódásától sem törött be... de szerencsétlen madárban eltörött néhány dolog...
Lehet, hogy csak viccelni akart, vagy ismerkedni.
Nem történt semmi baj, nem tört be.
Ha betört volna, akkor a szemétszállító cégnél tehetnél panaszt.
Vagy csak olyan szemetet tetszett kirakni,amit az adott kukába nem szabad. Esetleg úgy megtömködte a kukát,hogy azzal aztán megkeserítette a kukás ember életét. Valamelyik opciótól pedig begurult és dühében odavágott egy hógolyót.
Szép kis történet lenne. De a jognak itt sok helye nincs. Vagyis lehetne beszélni jogról meg mindenféléről.
Például,hogy mit szabad belerakni a kukába és mit nem. Hogy szabad -e bedobni az ember ablakát hógolyóval, vagy csak inkább otthagyni az üzletszabályzatnak ellentétes módon telepakolt kukát. Persze akkor is a lakosnak állna feljebb,hogy mi az,hogy nem viszik el az ő kukáját? Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!