Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokan miért vannak elájulva...

Sokan miért vannak elájulva attól, hogy valakin (jómódúakon) nem látszik, hogy azok?

Figyelt kérdés

Sőt, egészen ezt tartják egyesek ideálisnak.

Van néhány jómódú, aki elég mimózalelkű és nem akar annak látszódni aki, nehogy belegázoljon sok ember lelki világába.Sohasem értettem ezt.

Én magamat felső-középosztálybelinek, új építésű penthaous szerű lakásom van, fiatal középkategóriás limuzinnal járok.Az öltözködésem is a büdzsémenk megfelelő.Nem mutatom magam sem többnek, sem kevesebbnek, mint ami vagyok.

Ha több pénzem lenne, akkor Porschéval járnék és drágább lakást vennék még jobb környéken.

És nem csak télen,nyáron mennék nyaralni,hanem minden évszakban.

2018. febr. 10. 20:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

# 9/10 Időpont tegnap 23:26

Ha figyelmesen elolvasod az általam leírtakat, amire válaszoltál, akkor látod, hogy éppen hogy árnyaltam a képet.

Nem mondtam hogy az olcsó telefon a jó, sem azt hogy a drága.

Nem mondtam hogy hülyeség vagy rongyrázás naponta étteremben enni, mint ahogy azt sem hogy mindennap otthon kell főzni.

Egyszerűen lehet "ízlésesen" is magasabb életszínvonalon élni, és lehet úgy is, hogy a több pénz egyetlen célja mások irritálása, a kérkedés, nem a pénzen megvett termék okoz örömet, hanem annak mutogatása.

Van egy régi barátom. Annyit keres, amiről én még álmodni sem merek - pedig az átlaghoz képest én is jól élek. De nem 60 millás autóval jár, nem több millás órában feszít, és nem cseréli havonta a telefonját a legújabb modellre - pedig megtehetné. De ha elmegyünk sörözni, vagy csak dumálni, pecázni, ugyanúgy viselkedik mint a társaság többi tagja, nem vág fel, nem hivalkodik a pénzével. Elmegy nyaralni olyan helyekre, ahova az ország lakosainak 95%-a soha sem fog eljutni, de nem azért hogy posztolhassa a képeket az F.B.-n...

2018. febr. 11. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!