Megnyugtat, ha a temetőben sétálgatok. Szerintetek ez normális?
Valamiért, ha elmegyek a temetőbe, és „meglátogatom” az ott nyugvó embereket, az mindig jó, nyugtató érzéssel tölt el. Nem arról van szó, hogy minden nap megyek, de 3-4 hetente körbejárom a temetőt. Ez azért is különös, mert hosszú évek óta így van, pedig az általam ismert nagyszüleim pl. tavaly hunytak el, tehát korábban nem jártam olyan sírokat látogatni, ahol a benne nyugvó személyekkel életükben nagyon szoros kapcsolatom lett volna.
Néhányan már megjegyezték, hogy fura vagyok emiatt, de mit tegyek, ha számomra ez hozza a legnagyobb nyugalmat és lelki békét. (Pedig egyáltalán nem vagyok vallásos, templomba sem járok!) Nem tudom az okát, talán az, hogy a temető olyan csendes, nyugodt. Szerintetek ez normális?
Ez teljesen normális, én is ismerek szuper temetőket, csak én az egyikbe hetente jártam (anyámmal, sírhoz, de nagyon szerettem), a másikba naponta (ott vezetett az út a munkába, szuper volt. gyönyörű magas fák meg minden).
Van, akit kifejezetten a temető, múmia, csontváz, halál téma vonz, ezzel sincs baj, elég gyakori is.
Végül is manapság mi az, hogy normális?
Elvégre emberek a nevüket tetováltatják a derekukra, fültágítót meg testékszereket hordanak, és olyan beteg szexuális dolgokban vesznek részt, mint az ürülékük egymásra ürítése vagy állatokkal való párzás. Ezek után a temetőben sétálás nem extra dolog.
Amúgy olyan szempontból meg tudom érteni, hogy csendes, nyugodt hely. Sima parkokban viháncolnak, gyerekek rohangálnak, fiatalok üvöltöznek vagy épp öregek. A párokat ki sem lehet szedni egymás szájából. Nem tarhálnak cigányok, nem fekszenek csövesek a padokon.
Én például szeretem a csendes vasútállomásokon nézni a vonatokat. Ferencváros környékén elég gyér a személy forgalom és egész kis nyugis hely. De szeretem az elhagyatott helyeket, csendes folyópartokat, erdőket, hegyeket, ezt szeretem a túrázásban is, a csendet és nyugalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!