Ti vennétek fel hitelt valamely családtagotok számára?
Nem vennék fel senkinek sem.
Ha ő nem kaphat hitelt, akkor nekem mégis miből fizetné vissza?
Láttam már ilyet párszor, mindig az volt a vége, hogy nem fizette az illető, és akinek semmi köze nem volt a pénzhez, de az ő nevén volt a hitel, fizethette éveken keresztül.
Köszönöm mindenkinek a választ. Csak, hogy összefoglalóan reagáljak az észrevételekre:
Igazából nővérem és sógorom kérdezték meg, hogy felvenném e számukra a hitelt, nagyjából 250 000 Ft-ot, igazából számukra úgymond befektetési célból lenne rá szükség, hogy eközben likvidek is maradjanak. Azért tanakodom a dolgon, mert habár megbízok bennük, korábban már voltak pénzügyi problémák nővérem felől, amikor mondjuk úgy, hogy én húztam a rövidebbet. Igazából akkor is én voltam a hülye, mert ha családról van szó, akkor tűrök, és nem igazán foglalkozok a következményekkel. Viszont most is attól tartok, hogy a vége az lesz, hogy nővérem miatt igazából nem kerül visszafizetésre általuk a dolog (bátyám esetében már jártam így). De ahogy látom, a többség egyetért a negatív megérzésemben, úgyhogy azt hiszem ezt most így hanyagolom. Köszönöm a válaszokat!
250.000 forint szinte nem pénz, pár hónap alatt össze lehet spórolni.
De hitelt én sem vennék fel senkinek, főleg ha már voltak gondok.
Ójaj hát mondd meg a drágáknak, hogy a maguk pénzét bitcoinozzák el... vagy videókártyát vennének netán? :D
Ilyen háttérrel tényleg ne adj nekik, mert ez még csak nem is létszükséglet. Nem a te dolgod megoldani, hogy "likvidek" maradjanak. Ha kenyérre kéne, még csak-csak, de ez így vicc. Még szerződéssel se... komolyan.
Erre a kérdésre a válasz tényleg az adott helyzettől függ. Van olyan családtagom, akinek segítenék így, van akinek nem.
A kiinduló probléma szerintem, hogy sokan szeretnek a pénzen ülni, és főleg ha családtag úgy gondolják, hogy megtehetik. Pedig szerintem nincs joga senkinek ülni más pénzén és a másik helyett(!) eldönteni, hogy a másiknak(!) mikor lesz rá szüksége, mikor használhatja. A saját pénzét...
Ez az alap probléma, és mivel család, sokan vissza is élnek vele, hogy "dehát az anyád, apád vagyok, ne izélj már a pénzen". Pedig csak tisztességes dolog olyan hamar rendezni a tartozásod, amilyen hamar csak lehet, függetlenül attól, kinek tartozol.
Nekem van olyan rokonom, akinek soha egy fillért sem, mert az előbb leírt módon áll a pénzhez és a kölcsönhöz. Van viszont olyan, akinek igen, mert így vélekedik erről ő is, és tudom, hogy minden körülmények között meg fogja adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!