Van itt valaki aki bíró?
Az érdekelne, h hogy tud pl egy csecsemőgyilkost érzelmek nélkül elitélni egy bíró?
Papír alapján dolgoznak? Vagy hogy dönti el, h ki mennyit kap?
Hogy tud egy patológus egy kisbabát felboncolni?
Hogy képes bárki megölni egy babát, és kidobni? (Rettenetes, volt rá példa.)
Sok kérdést tehetnénk fel...
"Az érdekelne, h hogy tud pl egy csecsemőgyilkost érzelmek nélkül elitélni egy bíró?"
Igen egyszerű. Képes átkapcsolni logikai üzemmódba és nem érzelmi oldalról megközelíteni a dolgot. Ez a munkája, azért tanult éveken keresztül, hogy bizonyos szempontok szerint képes legyen átgondolni egy adott helyzetet vagy cselekedetet. Nyilván magánemberként őt is megrázza egy gyilkosság, de képesnek kell lennie ezt félretenni.
"De a bírónak bújtatva, mondjuk plusz 2 évet nem nagyon kérdőjelezne meg senki, én tuti rádobnék a mocskoknak"
Igen, pont ezért nem vagy alkalmas bírónak. Ennek a mocsoknak plusz két év, annak a r*hadéknak plusz tíz, a harmadik viszont szimpi, ennek kettővel kevesebb, mert ugyan elkövetett valamit, de... és az első "de" után annyi a pártatlanságnak.
#4: dehogynem vetnék a szemére, ez még enyhe kifejezés! :D A bíró ítélkezésének alapja a törvény, és részletesen meg kell indokolnia a jogerős ítéletet. A saját érzelmei alapján nem ítélhet, mert nem az a dolga.
Szerintem te kicsit félreértelmezed a jog működését és a bírói hivatás mibenlétét. Ajánlom, olvasgass egy kis jogszabályt meg ítéleteket (tudom, nem fogsz:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!