Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha megnyernéd a lottót mennyir...

Ha megnyernéd a lottót mennyire maradnál "józan" a sok pénztől?

Figyelt kérdés

2018. jan. 18. 09:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is konkrét terveim vannak. Befektetési céljaim vannak első körben, de:

40% be állami kötvényekbe, hogy ha a befektetéseim nem sülnének el.

Másik 60%-ból, 10% menne kollégának, mert van egy ilyen közös egrímentünk, ha egyikünk nyer, akkor a másikunk kap 10%-ot, mindketten már közel 6 éve ismerjük egymást, megbízunk egymásban. (Nagyon korrekt, böcsületes embernek tartom) :)

Java része menne befektetésekbe, illetve segítenék még 2 régi barátomon, családomon, új autó (valami normális, nem szuper-sportautó vagy luxusautó), saját házat építettek és lehet akkor már nem is itthon képzelném el az állandó lakhatásomat... Ja és 1 évig tuti itthon sem lennék, mert végre el tudnék menni azokra a helyekre a világban amikről eddig csak álmodoztam. :)

A "kis egyszerű fejemmel" ezeket képzelném el. :)

Most azt gondolnám, hogy tudnék józan lenni, hosszú távon is, de már egyszer kipróbálnám, tesztelném ilyen irányban magamat. :)))

Szép álom! :)

2018. jan. 18. 13:56
 12/21 anonim ***** válasza:
39F, lemaradt. :)
2018. jan. 18. 13:56
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

“Szociológusok több felmérést is végeztek az Egyesült Államokban, és azt találták, hogy azok 90 százaléka, akik nagy összegű szerencsejáték nyereményhez jutottak, két év alatt elköltötték a teljes nyereményt. Ráadásul, nemcsak ugyanoda jutottak anyagilag, ahonnan indultak, még mélyebbre süllyedtek az adósságokban.

Ennek a gyors el/visszaszegényedésnek az oka a pénzügyi tanácsadó szerint, hogy van, aki megtanult bánni a pénzzel, és van, aki nem. A szociológiai felmérésekből tudjuk, hogy az emberek többsége ma Magyarországon elköveti az alapvető pénzügyi bűnöket: hónapról hónapra elkölti mindazt, amit keres, sőt, hiteleket vesz fel, és ráadásul még nem is tanul meg befektetni. Ha nyer a lottón, pláne nem foglalkozik azzal, hogy megtanuljon bánni a pénzzel, hiszen eddigi léptékéhez képest hirtelen irreálisan nagy összeghez jutott és elfelejti, hogy ennek a pénzek nincs utánpótlása.

A nagy pénzhez könnyű hozzászokni. Egy év alatt megszokja, mennyije van. Ugyanúgy költ, csak sokkal nagyobb összegeket és minden hónappal csökken a vagyona. Aki megtanult a pénzzel bánni, annak mindez nem jelent problémát: szinte ösztönösen pénzügyileg jó döntéseket hoz. Akire viszont hirtelen rászakad a nagy pénz, de eddig sem tudott bánni a pénzzel, akkor ezután, nagyban sem fog tudni. A nyertesek többnyire nem értik a tőke működését: olyan palotákat, nyaralókat, luxusautókat vesznek, amelyeknek horribilis fenntartási költségük van. Így onnantól, hogy a felét elköltötték a pénzüknek, tulajdonképpen már el vannak veszve. „Ha nem ért a pénzhez, inkább ne lottózzon” - mondja a pénzügyi tanácsadó.”

Ebből kiindulva... itt mindenki csak hiszi magáról, hogy józan maradna. Jó reggelt, hölgyek és urak. :)

2018. jan. 18. 15:24
 14/21 anonim ***** válasza:

A pénzt áthoznám Svájcba, lekötném.

Aztán hazamennék, megcsináltatnám az összes fogamat és itt befejezném a költekezést :D

Ja, elvégeznék valami tanfolyamot helyben svájci némettel egybekötbe és a hobbimból profitálnék.

2018. jan. 18. 15:31
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Örülnék neki hogy soha többé nem kell dolgoznom, megvennek mindent amire szükségem van, utazgatnék, segitenek csaladon anyagilag mindennkepp. Hülyeségeket nem vennek csak azért mert van pénzem. Felnek mikor csap le ram a maffia(azt nem tudom ebben mennyi igazság van).
2018. jan. 18. 16:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Konkrét terveim vannak arra az esetre, ha véletlenül az ölembe hullana néhány millió-milliárd (igaz, nem is lottózom, de álmodozni attól még lehet). Sosem voltam eszetlenül költekező alkat, sokkal inkább... khm... féceszrágó, így bizton állíthatom, hogy nem verném el az összeget színarany bidére vagy egy komplett Ferrari-flottára, ahogy a dubai olajsejkek körében szokás.
2018. jan. 18. 18:56
 17/21 A kérdező kommentje:
Vegyetek lottót. :)
2018. jan. 18. 21:44
 18/21 anonim ***** válasza:
Minek? ugyse nyerek semmit, soha életemben nem nyertem semmit.
2018. jan. 18. 21:51
 19/21 A kérdező kommentje:

[link]

Én szóltam.

2018. jan. 21. 17:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Ezt sose értettem ha valaki nyerne miért akarna házakat venni és kiadni albérletbe? :D jobb dolgom is volna mint harcolni az albérlőkkel a pénzemért,meg nézni hogy lelakják a kecót,kitenni se lehet őket ha gondolnak egyet,aki ebben gondolkozik az ne is nyerjen egy forintot se. Mennyire maradnék józan? Erre se lehet válaszolni,próbáljuk ki,úgy kiderül. Annyi eszem van azért(volna) hogy lekössem a pénz nagy részét hogy ne tudjak hozzányúlni 5 évig,a többit meg szép lassan fel élném addig.Nyilván ami kell azt megvenném,egyszer élünk,de azért csak ésszel.
2018. jan. 27. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!