Mit tennétek, ha egy számotokra fontos ember (enyhén) rasszista/ homofób kijelentéseket tenne?
Már maga ez a homofób kifejezés hazug és nevetséges. A legtöbb ember nem fél a b4ziktól (tudjátok fóbia azt jelenti..), hanem abnormálisnak, betegesnek tartja.
Én amúgy teljesen elfogadom, amíg otthon csinálják, de annál betegebb dolog nincs, mint amikor erre nyílvánosan büszkék.. Nem szeretném ha a gyerekem az utcán b4zulást látna!
62% Szépen példáztad a kérdezőnek...
Két barátnőm is homofób, az egyik rasszista is, nem érdekel, mivel nem erről beszélgetünk. Megegyeztünk, hogy erről nem vitázunk, mert felesleges, úgysem győzzük meg a másikat.
Nagyszerű, a 0%-os lepontozás épp a szélsőségességet igazolja...
Egyre inkább jellemző, hogy a rasszizmus és homofóbia fogalmával visszaélnek, egyre jobban próbálják kiterjeszteni ezek hatókörét olyan viselkedésformákra, megnyilvánulásokra is, amire ezek a fogalmak eredetileg nem vonatkoznak.
Ha csak annyit mondok, hogy léteznek eltérő jellegzetességekkel bíró embercsoportok, már akkor jó eséllyel indulok a rasszista bélyegért. Ha azt mondom, hogy a házasság mindenhol és minden időben férfi és nő között létrejött közösség volt, akkor máris homofób vagyok... És az ilyen megbélyegzésekben nyilván nyoma sincs az előítéletességnek. Aki elítéli a rasszizmus és homofóbia minden formáját, az még véletlenül sem lehet előítéletes. Ilyesmire még gondolni is szentségtörés!
Fordítva viszont egyértelmű a dolog. Aki rasszista, az biztos homofób, szexista, pista, meg még egy sor ördögi dolog, amit még ki sem találtak. Ez nem előítélet, hanem ténymegállapítás (tudományos alapon, nyilván). Na most, a fekete afrikaiak jó része nem is titkoltan homofób. Akkor feltételezhetem, hogy rasszisták és szexisták is, ugye?
" Nem az a primitív, bunkó ember, és szerintem sosem bántana senkit csak a származása vagy a szexuális beállítottsága miatt"
Ezek szerint csak a primitív, és bunkó ember nem ért egyet a homoszexualitással, és a homoszexuálisok, meg akik velük egyetértenek az az értelmiség netovábbja.
Aham.
Érdekes elmélet, ezek szerint én egy primitív bunkó vagyok, mivel olyan eszmék szerint nevelném a gyerekemet, amit szigorúbb szabályokhoz kötöttek, és ezeket nagyban áthúznák az utcán látható, csókolózó férfi, női párocskák.
Ha lehetne, eldönthetném én, hogy egy hagyományos, statisztikai többség szerint neveljem a gyerekem?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!