Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha egy számotokr...

Mit tennétek, ha egy számotokra fontos ember (enyhén) rasszista/ homofób kijelentéseket tenne?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonomnak a családi találkozón volt néhány fura mondata. Nem az a primitív, bunkó ember, és szerintem sosem bántana senkit csak a származása vagy a szexuális beállítottsága miatt, de úgy látszik, az elvvel valamilyen szinten egyetért. Ti kiállnátok a saját nézeteitek mellett egy ilyen helyzetben, vagy az este zavartalanságáért inkább lenyelnétek a választ?
2018. jan. 17. 02:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%

Már maga ez a homofób kifejezés hazug és nevetséges. A legtöbb ember nem fél a b4ziktól (tudjátok fóbia azt jelenti..), hanem abnormálisnak, betegesnek tartja.

Én amúgy teljesen elfogadom, amíg otthon csinálják, de annál betegebb dolog nincs, mint amikor erre nyílvánosan büszkék.. Nem szeretném ha a gyerekem az utcán b4zulást látna!

2018. jan. 17. 13:08
 12/14 anonim ***** válasza:

62% Szépen példáztad a kérdezőnek...

Két barátnőm is homofób, az egyik rasszista is, nem érdekel, mivel nem erről beszélgetünk. Megegyeztünk, hogy erről nem vitázunk, mert felesleges, úgysem győzzük meg a másikat.

2018. jan. 17. 13:45
 13/14 Mansour ***** válasza:

Nagyszerű, a 0%-os lepontozás épp a szélsőségességet igazolja...

Egyre inkább jellemző, hogy a rasszizmus és homofóbia fogalmával visszaélnek, egyre jobban próbálják kiterjeszteni ezek hatókörét olyan viselkedésformákra, megnyilvánulásokra is, amire ezek a fogalmak eredetileg nem vonatkoznak.

Ha csak annyit mondok, hogy léteznek eltérő jellegzetességekkel bíró embercsoportok, már akkor jó eséllyel indulok a rasszista bélyegért. Ha azt mondom, hogy a házasság mindenhol és minden időben férfi és nő között létrejött közösség volt, akkor máris homofób vagyok... És az ilyen megbélyegzésekben nyilván nyoma sincs az előítéletességnek. Aki elítéli a rasszizmus és homofóbia minden formáját, az még véletlenül sem lehet előítéletes. Ilyesmire még gondolni is szentségtörés!

Fordítva viszont egyértelmű a dolog. Aki rasszista, az biztos homofób, szexista, pista, meg még egy sor ördögi dolog, amit még ki sem találtak. Ez nem előítélet, hanem ténymegállapítás (tudományos alapon, nyilván). Na most, a fekete afrikaiak jó része nem is titkoltan homofób. Akkor feltételezhetem, hogy rasszisták és szexisták is, ugye?

2018. jan. 17. 18:05
 14/14 anonim ***** válasza:

" Nem az a primitív, bunkó ember, és szerintem sosem bántana senkit csak a származása vagy a szexuális beállítottsága miatt"

Ezek szerint csak a primitív, és bunkó ember nem ért egyet a homoszexualitással, és a homoszexuálisok, meg akik velük egyetértenek az az értelmiség netovábbja.

Aham.

Érdekes elmélet, ezek szerint én egy primitív bunkó vagyok, mivel olyan eszmék szerint nevelném a gyerekemet, amit szigorúbb szabályokhoz kötöttek, és ezeket nagyban áthúznák az utcán látható, csókolózó férfi, női párocskák.

Ha lehetne, eldönthetném én, hogy egy hagyományos, statisztikai többség szerint neveljem a gyerekem?

Köszönöm.

2018. jan. 23. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!