Mit tennétek, ha egy számotokra fontos ember (enyhén) rasszista/ homofób kijelentéseket tenne?
Ha viccesen, csipkelődve, vagy nem rossz szándékkal mondja, az elnézhető, nyilván nem akart megbántani vele senkit.
Kerültem már ilyen helyzetbe, rendőrviccet meséltem, és a társaságban volt egy rendőr is :) semmi nem történt, nevetett ő is, tudja hogy tréfa az egész, nem kell megsértődni.
Tetszik ez a polkorrektségből fakadó véleménycenzúra.
Kérdező, te kötelezővé tennéd, hogy az emberek szeressék a homoszexuálisokat, és más rasszhoz tartozó embereket?
Ha igen, csak az európai fehér emberek számára, vagy mindenkinek?
Úgy ítélkeznek az emberek mindenki felett, mint ha ők tettek volna keresztbe egy fűszálat is azért, hogy heteroszexuálisak legyenek, vagy fehérnek szülessenek. Az összes többi meg aki szintén nem tehet arról minek születik, az meg egy nagy sz.r ugye? Ítéljék el az olyat aki magamutogató, aki bűnöző, aki pedofil stb. De ne azt aki nem tehet semmiről. Vajon el jut a világ valaha oda, hogy ne legyenek ilyen emberek mint az első válaszoló?
A kérdésre válaszolva pedig ha rendszeres dolog és sértő másokra nézve akkor kiállnék az elveimért igen, de attól ő nem változik meg.
Vagyok annyira felnőtt, hogy tiszteletben tartsam mindenki véleményét.
Egyáltalán nem zavar ha valamelyik rokonom rasszista, mivel csak rokon. A rokonokat nem én választom meg. Ez nem engem jellemez.
S mivel gondolom neked sem kérte ki a véleményed, ezért nem is szoktam ilyenekre érdemben reagálni.
Nem szeretek másokkal vitázni/haragban lenni, amiatt amihez amúgy semmi közöm.
(ui: Én tudom magamról, hogy imádok még durván is viccelődni a különböző nemzetiségű és nemhez vonzódó emberekkel, akár a szemükbe is.
Ennek ellenére soha nem emelnék fegyvert ellenük, soha nem korlátoznám őket semmiben és semmilyen negatív rájuk vonatkozó törvényt nem támogatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!