Nektek van időtök és kedvetek rendszeresen mozogni? Dolgoztok, tanultok, családosok vagytok?
"A munka után senki nem fog mozogni meg eleve feleslehes is"
Azért ezt így kijelenteni elég nagy sötétségre utal. Persze, egy kőművesnél aki felépített X négyzetméter falat annál megértem hogy örül, ha leteheti a seggét. De az emberek jelentős része ülőmunkát végez egész nap. Ott azért nem árt, ha van egy minimális napi mozgás.
"csak nem kel enni vacak kaját pl:csokit ami jó nagy méreg."
Az igaz, hogy rengeteget számít az étkezés, de szar sem ér az egész ha mellette nincs meg a megfelelő mozgás. Mozgással erősíted a szíved, tüdő kapacitásod, izmaid, ízületeid. A szívednek sem mindegy, hogy egész nap lajhár üzemmódban vagy, vagy mozogsz is. Az agyadnak szintén nem. A mozgás oldja a stresszt, jobban alszol tőle, plusz vagy 1000 betegség kockázatát csökkenti.
Persze nem ér semmit az egész egészséges táplálkozás nélkül, de ugyanez igaz fordítva is, az egészséges táplálkozás sem ér semmit, ha a bevitt tápanyagot nem dolgozza fel a szervezeted.
"Valaki meg már kényszeresen mozog 1 órát ami káros."
Soha nem káros a mozgás, csak ésszel kell csinálni. Például egy 120 kilós ember ne essen neki egyik napról a másikra 10 km-es futásoknak, mert tönkreteszi az ízületeit, amik nincsenek felkészülve ekkora terhelésre. Viszont elmehet úszni, kerékpározni amivel erősítheti az izmokat és fogyhat, később pedig futni is tud majd fokozatosan.
"De elég csak elolvasni 100 feleti emberek élet modját egyikben sincs mozgás csak táplálkozás."
Nincs a francokat. Rengeteg 100 feletti ember ledolgozta az életét, aktív, mindennapos mozgással. Reggeltől estig a kertben voltak, kapáltak, jöttek-mentek.
# 9
Valahogy így vagyok én is.
OKJ-t csinálok csak, nem valami levelezős egyetemi szakot, de ez is idő és valahol ez is leszív.
Amikor este volt az OKJ, plusz közeledtek a vizsgák, plusz vezettem is...
Mondjuk pont akkor gondoltam, hogy szükség van a mozgásra, párnaponta 10-15-20 perces tornácskák belefértek.
Hobbim pedig rengeteg van.
Már amikor van kedvem a saját hobbijaimhoz...
Munka, háztartás, suli, néha orvos és néha ügyintézés után csak üldögélni, netezgetni, az időbeosztással nem törődni, sehova se sietni, lelassulni van kedvem, nem pedig valamit tudatosan csinálni, valamire koncentrálni...
-----
Egyébként egy modern életmódot élő embernek, pláne lakásban lakónak nehéz ügy ez a rendszeres mozgás.
Van, akit egyszerűen nem érdekel, nem hobbija egyik sportág se, egyiket se szereti annyira és egyik se vonzza annyira.
Heti 40 óra munka, plusz ebédszünetek, plusz utazás, plusz túlórák és gyereknevelés esetén pedig szerintem esélytelen. Maximum bringával közlekedés, de amúgy esélytelen.
Én is úgy vagyok vele, hogy addig rávegyem magam, amíg nincs gyerekem. Illetve párkapcsolatom... Mert jelenleg egyedülálló vagyok, de szerintem párkapcsolatban is esélytelen, legalábbis amíg nem élnek együtt. Onnan meg az első gyerek születésétől kezdve esélytelen....
21 vagyok, egyetemista, mellette dolgozom. Biztosan be tudnék illeszteni valami mozgást az életembe, de lusta dög vagyok. Most már azonban tényleg ideje lesz nekidurálnom magam, mert csak tavaly sikerült 5 kilót hízni. Ez csak rosszabb lesz, és már kezdem kellemetlenül érezni magam a testemben.
Régebben mozogtam, szerettem is, de abbamaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!