Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek van időtök és kedvetek...

Nektek van időtök és kedvetek rendszeresen mozogni? Dolgoztok, tanultok, családosok vagytok?

Figyelt kérdés
Annyira kíváncsi vagyok. :) Az emberek tudnak-e időt szakítani a mozgásra és a kevés szabadidejükbe van-e egyáltalán kedvük ehhez?

2018. jan. 7. 14:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A munka után senki nem fog mozogni meg eleve feleslehes is"

Azért ezt így kijelenteni elég nagy sötétségre utal. Persze, egy kőművesnél aki felépített X négyzetméter falat annál megértem hogy örül, ha leteheti a seggét. De az emberek jelentős része ülőmunkát végez egész nap. Ott azért nem árt, ha van egy minimális napi mozgás.

"csak nem kel enni vacak kaját pl:csokit ami jó nagy méreg."

Az igaz, hogy rengeteget számít az étkezés, de szar sem ér az egész ha mellette nincs meg a megfelelő mozgás. Mozgással erősíted a szíved, tüdő kapacitásod, izmaid, ízületeid. A szívednek sem mindegy, hogy egész nap lajhár üzemmódban vagy, vagy mozogsz is. Az agyadnak szintén nem. A mozgás oldja a stresszt, jobban alszol tőle, plusz vagy 1000 betegség kockázatát csökkenti.

Persze nem ér semmit az egész egészséges táplálkozás nélkül, de ugyanez igaz fordítva is, az egészséges táplálkozás sem ér semmit, ha a bevitt tápanyagot nem dolgozza fel a szervezeted.

"Valaki meg már kényszeresen mozog 1 órát ami káros."

Soha nem káros a mozgás, csak ésszel kell csinálni. Például egy 120 kilós ember ne essen neki egyik napról a másikra 10 km-es futásoknak, mert tönkreteszi az ízületeit, amik nincsenek felkészülve ekkora terhelésre. Viszont elmehet úszni, kerékpározni amivel erősítheti az izmokat és fogyhat, később pedig futni is tud majd fokozatosan.

"De elég csak elolvasni 100 feleti emberek élet modját egyikben sincs mozgás csak táplálkozás."

Nincs a francokat. Rengeteg 100 feletti ember ledolgozta az életét, aktív, mindennapos mozgással. Reggeltől estig a kertben voltak, kapáltak, jöttek-mentek.

2018. jan. 7. 17:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Két kisgyerek mellett ha akad is néhány perc mozogni, energia már nincs. Fektetéskor beesem azágyba, és max. olvasok, ha egyáltalán. Egy éve tettem le a cigit, azóta feljött 6 kiló, amit le kellene adni, de így max. diétával megy,mozgással nem.
2018. jan. 7. 17:12
 13/16 A kérdező kommentje:

# 9

Valahogy így vagyok én is.

OKJ-t csinálok csak, nem valami levelezős egyetemi szakot, de ez is idő és valahol ez is leszív.

Amikor este volt az OKJ, plusz közeledtek a vizsgák, plusz vezettem is...

Mondjuk pont akkor gondoltam, hogy szükség van a mozgásra, párnaponta 10-15-20 perces tornácskák belefértek.

Hobbim pedig rengeteg van.

Már amikor van kedvem a saját hobbijaimhoz...

Munka, háztartás, suli, néha orvos és néha ügyintézés után csak üldögélni, netezgetni, az időbeosztással nem törődni, sehova se sietni, lelassulni van kedvem, nem pedig valamit tudatosan csinálni, valamire koncentrálni...

-----

Egyébként egy modern életmódot élő embernek, pláne lakásban lakónak nehéz ügy ez a rendszeres mozgás.

Van, akit egyszerűen nem érdekel, nem hobbija egyik sportág se, egyiket se szereti annyira és egyik se vonzza annyira.

Heti 40 óra munka, plusz ebédszünetek, plusz utazás, plusz túlórák és gyereknevelés esetén pedig szerintem esélytelen. Maximum bringával közlekedés, de amúgy esélytelen.

Én is úgy vagyok vele, hogy addig rávegyem magam, amíg nincs gyerekem. Illetve párkapcsolatom... Mert jelenleg egyedülálló vagyok, de szerintem párkapcsolatban is esélytelen, legalábbis amíg nem élnek együtt. Onnan meg az első gyerek születésétől kezdve esélytelen....

2018. jan. 7. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:

21 vagyok, egyetemista, mellette dolgozom. Biztosan be tudnék illeszteni valami mozgást az életembe, de lusta dög vagyok. Most már azonban tényleg ideje lesz nekidurálnom magam, mert csak tavaly sikerült 5 kilót hízni. Ez csak rosszabb lesz, és már kezdem kellemetlenül érezni magam a testemben.

Régebben mozogtam, szerettem is, de abbamaradt.

2018. jan. 7. 18:22
 15/16 Metionin ***** válasza:
100%
Amikor felkerültem egyetemre rászoktam a mozgásra. Eleinte bicikliztem, koli-egyetem 8 km, naponta többször oda-vissza. Másra nem lett volna időm mert dolgoztam is mellette. Most mióta csak dolgozom, futni járok és jógázni. A futásra úgy szoktam rá hogy azzal vezettem le a feszültséget, a jógára meg a gerincem miatt. Mostmár akkor is futok ha nem vagyok ideges, tök jókat gondolkodok közben meg nyelvet gyakorlok (futás közben amit látok, azt megpróbálom idegen nyelven megfogalmazni). Amgy sokszor nincs kedvem elindulni de ha már elkezdtem, akkor megjön a kedv és utána mindig sokkal jobban érzem magam. Jobb a vérnyomásom, jött rám pár kiló és az asztmám teljesen megszűnt mióta rendszeresen sportolok, úgyhogy semmiképp nem hagyom abba. Jelenleg nincs itt a biciklim a városban de az is hiányzik, ha lehetőségem lesz rá akkor visszahozom és újra tekerek. 27 vagyok, ha család alatt gyerekre gondolsz akkor nincs.
2018. jan. 7. 19:09
 16/16 anonim ***** válasza:
11 sokal fontosab mitt eszel mint a mozgás csak senkinek nem áll érdekében elmondani a kaját mert rengeteg ipar épül rá.A boltban amiket kapni lehet sok pénzért mind szemét nem véletlen hogy, 40 korára foga sincs sok embernek.A mozgás meg káros is lehett mert minden ember más a teste pl:sportoloknak szív megállás.De elég csak egy rossz mozdulat vagy gyakorlat és egy életre tönkre teszi magát.A mai világban meg rengeteg stresz kezelö mod van az ülö munka meg eleve káros.Semmi pénzért nem csinálnám sokáig de mozgásnak szerintem annyi is elég ha bevásárlást gyalog csináljuk nem kocsival.Persze akkor keveseb pénz aki eböl él meg.De én az tapasztaltam aki ilyen izmos emberke az szed valamit.Mert a test maga távolija el a felesleges izmot.A másik lehetöség hogy, testépitö ami megint távol van az átlag embertöl.Pl: én a súlyomat semm mérem meg is jó a kötelezö orvosin szoktam de nem nézek ki testépitönek csak átlagosnak.De sokkan már emiatt is streszelnek mert hiába jó súly nincs tökéletes alakjuk amit edzésel lehet elérni ami megint stresz.Ja utána meg van akkor mérni és tartani nem könyeb megnézni a kaját a boltbol meg gyalog jönni :)
2018. jan. 7. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!