Hogyan tudnám elérni a jövőben azt, hogy a családom ahelyett, hogy a tökélyre törekszik, vásárolgat és túlköltekezi magát, inkább ne is ünnepeljük a karácsonyt?
Sehogy. Tapasztalatból mondom.
Nálunk minden évben ez a téma pont emiatt amit leírtál. Teljesen felesleges, és senki se azt kapja aminek örül. Minden évben megbeszéljük hogy csak a gyerekeknek veszünk, egymásnak nem, mert úgyis mindenki megveszi magának amire vágyik.
Ennek az az eredménye hogy mindenki azért formalitásból vesz a másiknak valamit. Ezt sejtve én is veszek, hogy elkerüljem azt a szituációt amikor csak én tartom be amit megbeszéltünk, és mindenki ad a másiknak valamit. Én meg ott állok és csak kapok ajándékot szégyelve magam.
Nem lehet ezt megcsinálni. Annyi sikerült hogy megegyeztünk hogy mindenki csak valami apróságot kap. Így nem szökik a költség amit az égész családra költök a (kisgyerekeken kìvül) 20 ezer forint felé. Ezt szerencsére be tudják tartani a többiek is. De azt hogy semmit ne vegyen senki az sajnos lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!