Az ancestry dns vizsgálattal kapcsolatban, mit jelenthet a 6% ibériai összetevő. Nem tudok ilyen rokonokról és semmi támpontot nem ad a cég részletességgel?
Állítólag az európai emberek DNS-ének 2%-a a neandervölgyiek öröksége. Tehát ennyi neandervölgyi mindenkiben van, pedig ők már 40 000 éve kihaltak.
Akkor ez a 6% sem lehet sokkal korábbi rokon. Nem hiszem, hogy az elmúlt néhány száz évben volt neked ez az ibériai felmenőd. Valamikor sokkal régebbről jöhetett.
Könnyen lehet, h. volt az elmúlt 200 évben.
Lehet, h. a házassági vérvonal, meg a családfa alapján nem, de a gének beszédesebbek.
Családfakutatás végeztél egyébként? Én most épp' benne vagyok, és nagyon érdekes dolgok jönnek ki.
Én pl. csodálkoztam, h. ha az ükapám József volt, akkor miért lett a fia János, és miért kapta megint az ő fia a József nevet. Kiderült az anyakönyvekből, h. a dédapámmal (János) egyszerre született egy József nevű fia is, de ő kevéssel azután meghalt (ikrek voltak), szóval az elsőszülött mégis csak a József nevet kapta...
Vagy a nagymamám, akinek az anya az ő születésébe belehalt az anyja nevét kapta. Kiderült, h. ő özvegyasszony volt...
A génvizsgálat is meglepő eredményt hozott. Engem ált. isiben egyes osztálytársaim kínaink csúfoltak, mert enyhén 'húzott' a szemem, amit fenti nagymamámtól örököltem. Totál kíváncsi voltam, h. mennyi ázsiai van bennem (gondoltam itt, pl. honfoglaláskori v. mongol ősök). Nagyon meglepődtem az eredményen: 2,2 % kelet-európai, 40,3 % balkáni, 57,5 nyugat- és észak-európai.
(Tudtam, h. a nagymamámék német származásúak, de ezek szerint a másik oldalon is vannak német ősök.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!