Szerintetek miért konzervatívabb a vidék és miért liberálisabb a város?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy vidéki ismerőseim sokkal inkább képviselnek konzervatív, szinte már maradi elveket, míg a városiak inkább liberálisabbak, modernebb felfogásúak.2017. dec. 15. 22:20
11/11 Metionin válasza:
Igaz, nálunk is ez megy. Van a faluban egy-két meleg, néha betéved valami csöves és kb. ennyi a "szenzáció". Amikor anyámék jöttek hozzám, úgyy mondtam nekik a villamoson hogy ne bámuld a zöld hajú srácot, ne mutogass a négerre, ne szólj be a szájpiercinget viselő terhes nőnek. Nekik mindez furcsa és új, a falu lakosságának nagy része huszonévesen bár megjárta a fővárost vagy a Balatont de utána a nagy többség a szomszéd faluban sem járt. Otthon meg megszokták hogy aki kicsit is elüt másoktól, azt nyugodtan lehet bámulni, lehet rá mutogatni meg megjegyzéseket tenni, szerintük a koruk feljogosítja őket erre meg miért ne, ha Maris meg Józsibá az utcából bámulja akkor miért ne bámuljam én is alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!