Mi jut eszetekbe a karácsonyról? Szeretitek?
Leírom én is!
Nem szeretem a karácsonyt, utálom a karácsonyi zenéket, nem szeretem ezt a nagy felhajtást, meg azt, hogy már október vége- november vége fele a karácsony körül forog minden..
A karácsonyról nekem csak negatív gondolatok jutnak az eszembe..
Nem a szeretet, hanem inkább a sok sérelem, az utálat, a rossz indulat, az álszentség, a képmutatás...stb..
Nem egy minta családból jöttem, szóval tdom, hogy azért nem szeretem a karácsonyt, mert nálunk ugyanolyan nap, mint a többi. Rossz.. Sőt még rosszabb is, mert még magányosabb vagyok olyankor hiszen a barátaim többnyire nem ér rá olyankor...
Ha pedig valamelyik barátom hív meg hozzájuk karácsonyra az azért nem jó, mert szorongok, úgy érzem ,hogy ez nem az én karácsonyom, idegennek érzem magam, és úgy érzem ,hogy útban vagyok, és nem tartozom közéjük.
A karácsonyról nekem az jut eszembe, hogy a szeretet lenne a lényeg.. amit én nem tapasztalhattam meg, ahogy azt sem ,hogy milyen egy igazi család..
Nekem normális gyerekkorom volt normális családdal.
Szerettem a karácsonyt mert:
Összegyült a család.jokat beszélgettünk,
Játszottunk
Másnap sokszor már hajnalba felkeltünk a tesommal es a karacsomyfa fényénél játszottunk az új játékainkkal.
Most már felnőttként a gyerekeim miatt élvezem.mert szeretem látni a boldogságukat amikor megkapják a régóta vágyott ajándékot.
Én egy ünnepet sem szeretek, pedig én ünnepelhetnék, nem olyan szörnyű a családi hátterem, de mindig arra gondolok az ilyen eseményekkel kapcsolatban, hogy pusztán azért, hogy "karácsony" legyen a neve az ünnepnek mondjuk "Yule" helyett, emberek milliói haltak meg, ami elvi alapon meggátol benne, hogy bármit is élvezzek ezzel kapcsolatban.
De persze én is látom a képmutatást ilyenkor, az alkoholista asszonyverő "családapa" ilyenkor mosolyogva integet a járókelőknek, felaggatja a karácsonyi világítást, kirak egy pár kerti díszt és próbálja elhitetni az emberekkel (és önmagával), hogy minden a legnagyobb rendben van otthon, tényleg egy nagyszerű ünnep...
Mi a tököm tart vissza, hogy ezen változtass, mármint legyen párod s családod, benne szeretet?
Részemről a sütik, borocska forralva, ami 1 évben 1x nem bűn...a többit most bathatom...
Igazából mindenki úgy is töltheti a karácsonyt, ahogy nem merné, de ha lusta farok, akkor töltse keserűen;)
Jó, hogy van karácsony, mert munakszüneti nap. Egyébként Jézus születésének napja, és nem arról szól, amivé vált az idők során.
Gyerekkoromban "Jézuska jön" így mondta nagymamám. Majd megtudtam a "Jézuska" ajándékot jelent.
Egyébként gyanús volt, kamu szaga volt a dolognak. Sejtettem, hogy a szülők játszanak Jézuskát. Logia alapján: ilyen xart miért ajándékozna, ami nem érdekel.
(Egy alkalommal repülőgép modell, darabokban, felnőtt rakta össze.)
Majd lesz családod, és máshogy fogod látni ezt az applikációt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!